Hellorider voor werkgevers

Verlaag ziekteverzuim

Fietsen is goed voor de gezondheid en kan zelfs een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van ziekten. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer men regelmatig op de fiets stapt (al bij een half uur fietsen per dag) er 20% minder kans is op diabetes. Een actieve(re) levensstijl verlaagt verder het risico op hartaandoeningen, astma, chronische pijn of artritis en bepaalde soorten kanker. Een actiever leven betekent misschien wel een langer en plezieriger leven!

Verhoog de productiviteit

Stress en mentale gezondheid zijn een van de grootste bronnen van zorg voor werkgevers. Toenemende lichaamsbeweging heeft een positieve invloed op het mentale welzijn (zoals een vermindering van stresssymptomen). Om het mentale welzijn te verbeteren en daarmee het ziekteveruim te verlagen is het belangrijk om gezonde keuzes haalbaar te maken, zoals fietsen met wat extra ondersteuning naar werk! Een Harvard studie toonde aan dat lichaamsbeweging verder een positieve impact heeft op de productiviteit van werknemers door verbeterde creativiteit, een verbeterd leervermogen, scherper geheugen en toegenomen concentratie.

Verlaag parkeerkosten en verhoog bereikbaarheid

Staan jouw medewerkers vaak in de file? En is het moeilijk om jouw kantoor per auto te bereiken? De leasefiets kan de bereikbaarheid van kantoor aanzienlijk verbeteren. Daarnaast kan de leasefiets de oplossing bieden voor de parkeerdruk in het wagenpark en mogelijk parkeerkosten besparen. Wie wil dat niet?

Sinds 2020 fiscaal voordelig

Werknemers kunnen profiteren van de fiscale voordelen van zakelijk een fiets leasen, zonder dat het de werkgever iets hoeft te kosten. Eén van de voordelen van fietslease is dat werknemers geen hoge aanschafkosten hebben, doordat er gespreid wordt betaald (per maand). Jouw werknemers kunnen hierdoor een aantrekkelijke fiets uitzoeken, die hen overhaalt om uit de auto en op de fiets te stappen. Verder is er fiscaal voordeel voor de werknemers door het aftrekken van de BTW tot €749. Daarnaast kan extra fiscaal voordeel worden behaald bij verrekening van het leasebedrag met het brutoloon (totaal ca. 35% voordeel). Een bijdrage van de werkgever (door besparing in vermindering van het ziekteverzuim of parkeerkosten) zou de kosten nog verder verlagen en het daarmee nog meer stimuleren bij de werknemers.

Fietslease iets voor jouw bedrijf?

Heb je interesse in het aanbieden van fietslease aan jouw medewerkers? Neem contact op en ontvang vrijblijvend een uitgebreid informatiepakket. Ook kan Hellorider een ‘quickscan’ uitvoeren wat snel de animo bij de medewerkers en besparingsmogelijkheden voor jouw situatie op een rijtje zet.

Het uitgebreide fietsaanbod en de complete ontzorging van Hellorider

Ultieme ontzorging op het gebied van onderhoud en service

Een universele servicepropositie met onderhoudsbeurten en service zonder verborgen kosten. Daarnaast een uitgebreide verzekering, 24/7 pechhulp en een leenfiets beschikbaar wanneer nodig.

Ervaren dienstverlening

Een klantenservice met fietskennis en ruimschootse ervaring in het afhandelen van schade en diefstal met de verzekering.

Landelijk dekkend gespecialiseerd service netwerk

Landelijk dekkend servicenetwerk bestaande uit gespecialiseerde merkdealers. De fiets wordt afgeleverd door de door de werknemer gekozen dealer waar ook service wordt uitgevoerd. Onderhoud op uw (bedrijf)locatie is ook mogelijk.

Optie tot overname van de e-bike

De e-bike, welke altijd goed is onderhouden tijdens de leaseperiode, kan bij beëindiging van de leaseovereenkomst worden overgenomen tegen een aantrekkelijke en marktconforme prijs.

Landelijk dekkend dealer netwerk

Hellorider heeft toegang tot een landelijk dekkend dealer netwerk.