Veel gestelde vragen voor dealers

Hoe is Hellorider ontstaan?

Hellorider is in 2020 ontstaan door een afsplitsing van International Bike Group (IBG). Hellorider heeft via IBG jarenlange ervaring opgedaan in de fietsenbranche en onder het label Hellorider exclusieve samenwerkingen gesloten met autoleasemaatschappijen. Inmiddels is Hellorider volledig onafhankelijk van IBG.

Hoe kan ik mij aanmelden als Hellorider dealer?

Als je op deze link klikt dan kom je op een aanmeldformulier waarmee je je kan aanmelden als Hellorider dealer. Wij zullen daarna zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Zijn er kosten aan verbonden bij het aanmelden bij Hellorider?

Er zijn geen kosten aan verbonden, het levert je juist omzet op zonder dat je daar zelf verkoopinspanning voor hoeft te leveren. Zodra een werknemer jou heeft geselecteerd als voorkeursdealer dan ontvang je daar een e-mail van en lever je de fiets binnen 14 dagen aan de werknemer. Daarnaast kan je geheel gratis gebruik maken van het Hellorider platform.

Wat zijn de eisen om dealer te worden?

Hellorider werkt met professionele marktleiders in de lease en fietswereld. Deze professionaliteit verwacht Hellorider ook van haar dealernetwerk.

Wat is mijn uurtarief voor arbeid bij Hellorider?

Hellorider vergoedt een aantrekkelijk marktconform uurtarief aan de dealer. Daarnaast hanteren we eerlijke reparatietijden, zodat je ook vergoed wordt voor de tijd die je kwijt bent.

Moet de dealer met de werknemer een contract tekenen?

Nee, je hoeft geen contract te tekenen met de werknemer (berijder). Dat is allemaal al geregeld!

Wanneer word ik betaald door Hellorider?

Hellorider stelt een factuur voor je op en betaalt je binnen een periode van minimaal 7 dagen. Je kunt de factuur downloaden in de portal, nadat de fiets is afgeleverd en het afleverbewijs is opgeslagen.

Zijn de voorwaarden voor alle dealers gelijk?

Ja, Hellorider heeft geen speciale (‘preferred’) afspraken met fietsdealers. Hellorider gelooft in de kracht van de lokale dealer. Daarom zijn de inkoopafspraken met alle dealers gelijk.

Ik heb iemand in de winkel die graag een fiets wilt leasen. Kan dat bij Hellorider?

Als dealer kun je deze persoon wijzen op Hellorider en de aangesloten leasemaatschappijen, maar je kan hem geen contract aanbieden. Hellorider werkt met dealers voor het uitleveren en onderhouden van fietsen. Verkoop loopt via de leasemaatschappijen en werkgevers.

Waar zijn de leasefietsen verzekerd?

Alle fietsen zijn verzekerd bij Unigarant. Hellorider zal ervoor zorgen dat verzekeringskwesties worden afgehandeld.

Jij hoeft als dealer alleen een werkbon (cq. schaderapport) te maken binnen het Hellorider platform. Hiervoor wordt je ook vergoed door Hellorider. Voor het reparatiewerk wordt je uiteraard ook vergoedt. Hellorider zal het schaderapport delen met de verzekeraar Unigarant. Jij wordt dealer als zo snel mogelijk op de hoogte gebracht of de fiets gerepareerd kan worden.

De berijder is verzekerd voor schade, diefstal en WA.

Wat zijn de vervolgstappen nadat ik mij heb aangemeld?

Nadat jij je als dealer hebt aangemeld ontvang je een formulier met aanvullende benodigde informatie. Hierna ontvang je de voorwaarden en het contract. Na tekenen ontvang je de logingegevens voor het Hellorider platform die je nodig hebt voor de aflevering en het verrichten van service. Uiteraard volgt er ook een uitleg over het gebruik hiervan!