Fietslease voor woon-werk verkeer

Mobiliteit behoefte
Deel dit bericht
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Binnen enkele maanden heeft de wereldwijde pandemie van het coronavirus de economie verstoord en miljoenen patiënten over de hele wereld getroffen. Nu veel regeringen (weer) lockdown-maatregelen invoeren, mensen fysiek afstand nemen en het aantal gevallen in sommige steden blijft toenemen, gebruiken maar heel weinig mensen gedeelde transportmodi.

Verschuiving in consumentenprioriteiten

Het coronaviruscrisis heeft een dramatische verschuiving veroorzaakt in de consumentenprioriteiten met betrekking tot mobiliteit. In een enquête uitgevoerd door McKinsey stelt 47 procent van de respondenten dat de tijd tot bestemming een belangrijke overweging was vóór de pandemie en slechts 14 procent gaf aan dat het verminderen van het risico op infecties belangrijk was (Figuur 1).

Mobiliteit na corona

In de nasleep van de COVID-19-pandemie is het voorkomen van het oplopen van virale infecties de meest voorkomende overweging, genoemd door bijna de helft van alle respondenten. Slechts 33 procent van de respondenten noemt de tijd van bestemming een prioriteit.

Veiligheid van individueel vervoer

Ongeveer 80 procent van de respondenten vindt dat individueel vervoer het meest veilig is. Gezien die veiligheidsproblemen hebben mensen hun mobiliteitspatronen enorm veranderd. Zo hebben taxibedrijven in meerdere geografische gebieden tijdens de COVID-19-crisis een afname van 60 tot 70 procent van de passagiers meegemaakt.

Mobiliteit verandering

Meer lezen? Klik hier voor het volledige onderzoek van McKinsey

Lees meer nieuwsberichten