Bereken hier je voordeel voor fietslease!

Calculator fietslesae

Een fiets leasen is voor zowel de werkgever als de werknemer interessant. Hellorider en haar partners zijn in staat om voor iedere werkgever een passend fietsplan in te richten. Alvast een inschatting krijgen wat de kosten ongeveer zullen zijn? Bereken het hiernaast! Wij slaan de gegevens niet op.

Deze calculator is gebaseerd op de laatst gepubliceerde belastinginformatie van het Ministerie van Financiën. Als basis wordt het inkomstenbelastingjaar 2022 gebruikt, Hellorider staat niet in voor toekomstige wijzigingen in het belastingstelsel. Deze berekening is daardoor indicatief en kan in enkele gevallen afwijken van het uiteindelijke te betalen bedrag.

Calculator werknemer

Beschrijving

BTW plichtig bedrijfDe BTW is beperkt aftrekbaar. Vaak heeft je werkgever hier al rekening meegehouden in de maandelijkse werkgeversbijdrage. Vraag dit na bij je werkgever.
Werkgever betaalt het volledige bedragWerkgever betaalt de volledige maandelijks leaseprijs, maar niet de bijtelling.
Bijtelling7% bijtelling voor het privé voordeel over de Adviesprijs (incl BTW) per maand. De bijtelling wordt hier afgetrokken omdat deze puur erbij opgeteld is om de belasting te berekenen. Je ontangt niet daadwerkelijk meer loon, maar fictief meer loon.
Leaseprijs (all-in)Maandelijkse leaseprijs leasefiets incl BTW, onderhoud, verzekering en pechhulp
7% bijtelling 
Jouw maandelijkse netto kostenDit is de optelsom van de netto bijtelling en netto maandelijkse leaseprijs incl BTW
Overname fiets?Bij ons kan je de fiets optioneel overnemen
Totale besparingJe bespaart door te gaan leasen via je werkgever in plaats van zelf de fiets prive aan te schaffen. Dit komt omdat je geen belasting betaalt over het leasebedrag – de werkgeversbijdrage. Dit noemen wij het bruto-netto voordeel.