Introductie

Vanaf 1 januari herhaalt het vaste patroon zich weer: heel Nederland stort zich vol overgave in de goede voornemens. De start van het nieuwe jaar is hét moment om een betere versie van jezelf tevoorschijn te toveren. Maar eerlijk is eerlijk: de meeste goede voornemens redden de maand januari niet eens. Van een nobel streven naar een bittere teleurstelling in minder dan een maand: wie zit daar nog op te wachten?

Goede voornemens de deur uit

Waarom? Kijk alleen maar naar het woord: een voornemen om iets te doen. Ga je iets veranderen of wil je iets veranderen? Daarnaast stellen de meeste mensen vaak onrealistische doelen die moeilijk zijn om te halen/vol te houden (ik ga 10 kg afvallen voordat het maart is!). Het resultaat van die goede voornemens is een te hoog verwachtingen verwachtingspatroon, waar je niet aan kunt (of wilt) voldoen. Gevolg? Teleurstelling, schaamte en als gevolg daarvan stress. Kies daarom niet aan het begin van het jaar voor een onhaalbaar goed voornemen, maar kies het hele jaar door voor vitaliteit. Dan hoef je ook nooit meer aan die goede voornemens te beginnen.

Betekenis vitaliteit

Pakken we de letterlijke betekenis, dan kunnen we je het volgende vertellen:
“Vitaliteit is de gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid van iemand die leidt tot energie om te leven, waarbij beide factoren in balans zijn. Het wordt ook wel levenslust of veerkracht genoemd.”
Bron: Ensie.nl

Vitaliteit is dus het in balans zijn van je geestelijke en mentale gesteldheid. Het complete pakketje waarbij je lekker in je vel zit. Daar wil je toch structureler mee bezig zijn dan alleen middels het jaarlijks terugkerende goede voornemen?

Duurzame inzetbaarheid: vitaliteit op de werkvloer

Niet alleen voor individuen is het belangrijk vitaal te zijn en te blijven, maar ook voor werkgevers is dit van belang. De bevolking vergrijst, daarom is het zaak om werkend Nederland zo lang mogelijk fit, gezond en inzetbaar te houden. Niet alleen zijn bedrijven op zoek naar manieren om duurzaam te ondernemen, ze willen ook dat hun werknemers langer duurzaam inzetbaar zijn. Het is dan ook niet gek dat vitaliteit op de werkvloer het belangrijkste speerpunt is binnen een HR-afdeling en OR.

Duurzame inzetbaarheid en mobiliteit

Hoe draag je als bedrijf een steentje bij aan zowel het milieu als de gezondheid van je werknemer? Door vol in te zetten op de elektrische fiets van de zaak! Want hoewel er soms nog wel eens tegenstrijdige berichten te vinden zijn (die we hier allemaal ontkrachten), is eigenlijk iedereen het er over eens: op de e-bike naar het werk is goed voor de gezondheid en daarnaast ook goed voor het milieu.

De elektrische fiets als wapen tegen ziekteverzuim

Door op de fiets te springen zijn werknemers gezond bezig door te bewegen (i.p.v. stil te zitten in auto of trein) en werken ze ook meteen aan hun mentale gezondheid. Want uit onderzoek blijkt dat mensen gelukkig worden van fietsen. Of gelukkig: in ieder geval een stuk blijer! Zo komt die balans (vitaliteit) steeds dichterbij!

De fiets van de zaak is goed voor het klimaat

Uit onderzoek blijkt dat 7 op de 10 Nederlanders bereid is een bijdrage te leveren aan het halen van de klimaatdoelstellingen. De elektrische (lease)fiets van de zaak is dan ook een ideaal wapen tegen de klimaatverandering: minder CO2-uitstoot, minder files. Daarom is dit het moment om binnen jouw organisatie te kijken naar duurzame mobiliteitsoplossingen, zoals een e-bike van de zaak. Om hiermee meteen een dubbelslag te slaan: vitalere werknemers en een duurzamere onderneming die klaar is voor de toekomst.

Is jouw organisatie ook actief bezig met vitaliteit en duurzaam ondernemen? En wil je weten welke mobiliteitsoplossingen geschikt zijn voor jouw bedrijf? Laat het ons weten en dan kijken we samen naar de mogelijkheden om met behulp van een (lease)fiets van de zaak een steentje bij te dragen. Let’s go green together!

Vraag de brochure aan voor meer informatie