HelloRider

Kära kund,

HelloRider.se stänger ner under obestämd tid, och du kan därför inte längre köpa produkter online eller i butik fr.o.m. den 18 februari 2019 och framåt.

Detta beslut fattas med anledning av den svenska regeringens beslut att inte förlänga elcykelpremien 2019. HelloRider.se har därför beslutat att flytta sitt fokus till andra delar av verksamheten, åtminstone 2019.

Vanliga frågor och svar

Din beställning kommer fortfarande levereras. Du kommer bli kontaktad angående den förväntade leveransveckan och du kommer även få en uppdatering från vår transportpartner, Bring, när din beställning är på väg.

Ja, du kan returnera din beställning, om:

  • Den skickas tillbaka inom 14 dagar fr.o.m. leveransdagen
  • Om den är oanvänd och inte har några skador/repor. Elcyklar ska ha gått max 3 kilometer.
  • Produkten returneras i originalförpackning.

Klicka här för att läsa mer om retur och ångerrätt.

Ja, du har tre års reklamationsrätt enligt svensk lag. Om du upplever ett fel med din order, vänligen fyll i följande formulär och du kommer bli kontaktad av vår engelsktalande kundtjänst för mer information.

Var uppmärksam på att om det rapporterade problemet inte täcks av garantin så tillkommer en arbetsavgift (299,-) och en potentiell fraktkostnad (599,-).

Klicka här för mer information om våra villkor.

Om du upplever ett problem med din cykel, vänligen fyll i följande reparationsformulär och du kommer bli kontaktad av vår engelsktalande kundtjänst för mer information.

Var uppmärksam på att om det rapporterade problemet inte täcks av garantin så tillkommer en arbetsavgift (299,-) och en potentiell fraktkostnad (599,-).

Klicka här för mer information om våra garantivillkor.

Ja, om du har köpt ett servicepaket så är det giltigt baserat på vilket servicepaket du har köpt och dess innehåll.

Klicka här för att läsa mer om våra servicepaket.

Om du har köpt ett servicepaket så kan du skicka ett e-mail till info@hellorider.se och vi kommer kontakta en cykelverkstad i närheten av dig.

Om du inte har köpt ett servicepaket så betalar du service och underhåll på egen bekostnad och du får själv kontakta en cykelverkstad.

Du kan alltid kontakta vår engelsktalande kundtjänst om du har några frågor.

Tel: 08-446 80 204

Email: info@hellorider.se

Telefontider: Måndag - Fredag mellan 10:00 - 17:00