Fiets van de zaak: 5 redenen om hiervoor te kiezen

Fiets van de zaak
Deel dit bericht
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Sinds 2020 mogen we Hello zeggen tegen de nieuwe fiets van de zaak, dat eenvoudig, kosteloos en zeer aantrekkelijk voor zowel werknemer als werkgever is. Als jouw bedrijf nog geen fietsplan aanbiedt, dan is dit de perfecte tijd om je personeel aan te moedigen veilig en gezond naar het werk te komen. Hier zijn 5 redenen waarom jij een fietsvriendelijke werkgever wil zijn.

Hello extra bonus

Omdat het nieuwe fietsplan geheel buiten de WKR (werkkostenregeling) valt heeft een zakelijke fiets leasen geen concurrentie van bijvoorbeeld het kerstpakket, een nieuwe tablet of gereedschap. Je kan een fietsleaseplan zonder kosten als een extra bonus aanbieden aan je werknemers. En daar worden ze blij van, want …

Hello werknemers

De fiets is de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarde. Hij mag dus eigenlijk gewoon niet ontbreken in je pakket. En dat is een WIN-WIN want fietsen houdt je werknemers fit, zorgt voor meer productiviteit en verlaagt het ziekteverzuim met 1 tot 2 dagen wat je bedrijf jaarlijks gemiddeld €260 per fietsende werknemer bespaart. En welke werknemer wil er nou niet blijven bij een baas die goed voor ze zorgt?

Hello nieuwe werknemers

Geschat wordt dat Millennials (mensen die na 1983 geboren zijn) 75% van de werkvloer innemen tegen het jaar 2025. En deze groep gaat niet werken bij een werkgever die zijn verantwoording voor het milieu niet neemt.

Daarnaast is het fiscaal aantrekkelijk om een zakelijke fiets te leasen (het is al gauw 30% goedkoper) en geeft het jou als bedrijf de kans om te laten zien dat je betrokken bent bij je werknemers en hun gezondheid belangrijk vindt. Zo’n stukje personal branding trekt nieuwe werknemers aan die graag voor zo’n merk willen werken.

Hello extraatje ondanks corona 

Wat veel mensen niet weten is dat je een zakelijke leasefiets ook privé mag gebruiken. Over de waarde van dit voordeel (de bijtelling) betaalt je werknemer loonbelasting. De bijtelling is 7% over de aanschafwaarde van de fiets en accessoires (inclusief btw) per jaar. Als werkgever tel je dit bedrag op bij het salaris.

Daardoor hoeft je werknemer niet in een keer een groot bedrag voor een fiets neer te tellen, maar kan hij dit over een tot twee jaar verspreiden en ondertussen onbeperkt zijn nieuwe fiets gebruiken, ook in zijn vrije tijd. Wel zo fijn aangezien we vaker vanuit huis werken in deze coronatijd.

Hello schone lucht

Goed nieuws voor je duurzaamheidsbeleid: de gemiddelde persoon die ruim 6 kilometer van en naar zijn werk reist veroorzaakt 11 keer minder CO2 uitstoot dan wanneer hij met de auto zou gaan. (bron: Milieu Centraal) Daarnaast bespaart het je bedrijf ook nog eens investeringen in dure parkeerplaatsen voor autos. En minimaliseer je tijdverlies doordat je fietsende  werknemer niet meer in de file hoeft te staan.

Hello nieuw fietsplan in jouw bedrijf. Of je nu graag de beste werknemers wilt aantrekken, of je beste werknemers wilt behouden of duurzaamheid staat al heel hoog op de agenda: een fiets van de zaak mag eigenlijk gewoon niet ontbreken. En bij Hellorider maken we het je makkelijk.

 

Liever kijken? Bekijk hier de video!

Lees meer nieuwsberichten