Dit is je kans op een productieve, gezonde en blije werkvloer.

Zeg Hello tegen het fietsplan

Geef invulling aan de meest gevraagde arbeidsvoorwaarde, geen investering en buiten de WKR.

Carqon leasen

Wij gaan the extra mile voor deze extra benefit.

Hellorider voor werkgevers

Fietslease bij Hellorider is:

Makkelijk op te zetten. Van voorwaarden tot salarisadministratie wij begeleiden je bij alles.
Nog makkelijker bij te houden. Ons digitale platform kan je helemaal naar eigen wens aanpassen en inrichten.
Promotietools om het je makkelijk te maken. Vertel het, aan iedereen met onze brochures, emails en materialen.
Makkelijk en goed geregeld – Wil je een bijdrage doen in de reiskosten? Dat kan bij ons tot wel 25E per maand en kostenneutraal.

Word populair bij je (toekomstige) werknemers

Vrije keuze. Iedere fiets, van ieder merk en voor iedere prijs.
Landelijk dekkend dealernetwerk. Altijd een fietswinkel om de hoek. Of bestel online.
All-in. Een compleet pakket met verzekering, 24/7 pechhulp, onderhoud. Gewoon alles.
Koopoptie. Na de leaseperiode is de fiets te koop voor nog maar ongeveer 15% van de prijs.
Korting. Korting die t.o.v. het koop kan oplopen tot wel 40% en het voordeel van verspreid betalen.

Welke fiets je ook zoekt...

Je least het bij Hellorider. Hier een selectie van de merken waar onze fietsendealers mee werken.

*De leaseprijzen zijn gebaseerd op netto leaseprijzen en de hoogste belastingschijf en exclusief de bijtelling. Je kan natuurlijk ook een andere fiets dan hierboven kiezen!

Ervaren en erkend

De beste leaseplannen opzetten is wat wij doen, iedere dag. Daarom zetten we altijd een extra tandje bij voor de beste service en om jouw weg vrij van zorgen te maken. We stellen je voorwaarden op precies zoals jij ze wilt, richten je platform in tot je tevreden bent en zorgen ervoor dat jouw werknemers met een druk op de knop binnen een dag op de fiets zitten.

De N* 1 arbeidsvoorwaarde

Hij is nog steeds ongekend populair. De fiets van de zaak staat met stip op 1 als het om secundaire arbeidsvoorwaarden gaat. En hoe kan het ook anders: een dure fiets wordt al gauw 30% goedkoper en je werknemer kan verspreid betalen, dan zit je voor een klein bedrag per maand al op een e-bike de luxe.

Van Batavus tot Stromer

Wij werken met 100+ merken

Hellorider werkt met A-merken die zich ruimschoots hebben bewezen

Jouw partner in fietslease

Advies, implementatie en ondersteuning

Hellorider helpt jou en jouw organisatie om het fietslease beleid in te richten en hier een succes van te maken. Of het nu om enkel fietsen gaat of in combinatie met een auto, Hellorider en haar partners helpen jou. Hellorider biedt jou een digitale webapplicatie aan om simpel en zonder administratie binnen één dag fietslease te implementeren.

Je digitale vriend
In drie simpele stappen geef je jouw werknemers Everyday Freedom op de fiets. Ons digitale platform wordt helemaal naar jouw wensen ingericht. Het enige dat jij nog hoeft te doen is de salarisadministratie en je personeel lekker maken om met de wind in de haren naar het werk te komen!

Wat?! Bied jij nog geen fietsplan aan?

1

Aanmelden

Ben je er klaar voor? Klik dan hier om je aan te melden. Het proces wijst zich vanzelf is volledig digitaal.

2

Uitnodigen

Nodig je medewerkers met één druk op de knop uit in het platform en stel je voorwaarden in.

3

Kies je fiets

Kies een fiets van elk merk bij één van de Hellorider fietsendealers of bestel deze gewoon online.

Een fiets leasen is voor zowel de werkgever als de werknemer interessant. Hellorider en haar partners zijn in staat om voor iedere werkgever een passend fietsplan in te richten. Alvast een inschatting krijgen wat de kosten ongeveer zullen zijn? Bereken het hiernaast! Wij slaan deze gegevens niet op.

Deze calculator is gebaseerd op de laatst gepubliceerde belastinginformatie van het Ministerie van Financiën. Als basis wordt het inkomstenbelastingjaar 2021 gebruikt, Hellorider staat niet in voor toekomstige wijzigingen in het belastingstelsel. Deze berekening is daardoor indicatief en kan in enkele gevallen afwijken van het uiteindelijke te betalen bedrag.

Kleine aanpassing, grote impact
Zet je duurzaamheidsplan in de tweede versnelling met een fietsplan, want fietsende werknemers schelen een heleboel CO2 uitstoot. En daarnaast ben je met een zakelijke leasefiets een stap dichterbij een gezonder, gelukkiger en productievere werkvloer.

Marjolein

Business Development

Ciska

Finance & Control

Zij verbeteren Hellorider dagelijks

De gezichten achter ons succes

Bestellen, ophalen, fietsen

Wat werkgevers over Hellorider zeggen

Veel gestelde vragen over fiets lease

Het leasen van een fiets werkt precies hetzelfde als het leasen van een auto. Totale ontzorging en alles wordt geregeld door jouw voorkeursdealer. Bij Hellorider geniet je van een full-service lease propositie zodat je altijd gegarandeerd bent van onderhoud, reparaties en zelfs pech onderweg overal in Nederland.

Het is zeker goed om voor je werknemers fietslease aan te bieden. Jij bepaalt als werkgever ook wat je zelf wilt vergoeden of wat je werknemers betalen. Dit kan je makkelijk instellen in het portaal van Hellorider. 

Je mag als werkgever nog steeds onbelast 19 cent per kilometer aan je werknemers geven, indien het aangetoond kan worden dat er op die dag gebruik werd gemaakt van een ander vervoersmiddel dan de elektrische lease fiets.

Werknemers kunnen geen vrijstelling krijgen voor de bijtelling. Het is wel mogelijk dat de werknemers geen bijtelling hoeven te betalen als de eigen bijdrage van de werknemers hoger is dan de bijtelling.

Dit is zeker mogelijk. Aan het eind van het lease contract wordt er een voorstel aan de werknemer gedaan om de fiets over te nemen. De werknemer heeft altijd de vrije keuze om de fiets over te nemen aan het einde van het lease contract. Het kan aantrekkelijk zijn om de fiets over te nemen. Als werknemer weet jij natuurlijk hoe de fiets functioneert en je hebt er zelf natuurlijk jaren plezier van gehad!

Nee fietslease kan volledig buiten de werkkostenregeling plaatsvinden. Daarom is het zo aantrekkelijk voor werkgevers om fietslease aan te bieden.

De keuze is aan jou. Je mag het fietsplan aan iedere medewerker aanbieden, want hij valt buiten de WKR. Kies zelf je voorwaarden. Vast contract, na een jaar in dienst, aan jou de keuze.

In de praktijk kan je het fietsplan aan iedereen aanbieden. Je hebt immers geen beperking meer door dat het fietsplan op basis van fietslease niet in de vrije ruimte terecht komt. Op basis van de bedrijfsdoelstellingen kan je zelf bepalen of je medewerkers met alleen een vast contract of medewerkers met een bepaalde tijdscontract het fietsplan aanbiedt.

Ook nu heb je vrije keuze. Kies je ervoor om toch een reiskostenvergoeding te geven? Tot 25E kan dit zelfs kostenneutraal. Doe je liever een werkgeversbijdrage? De hoogte hiervan staat vrij. Ook kun je ervoor zorgen dat werknemers de dagen dat ze wel met de auto komen alsnog kunnen declareren.

Hier kan je als werkgever zelf keuzes in maken. Het start met het faciliteren van een fietsplan, hier kan je al een kostenneutrale bijdrage doen en bijvoorbeeld compenseren voor het verlies van reiskosten. Wil je extra investeren om het fietsplan breder in te zetten, dan ga je de kosten delen met de medewerker.

In ons digitale portaal zie je alles overzichtelijk bij elkaar. Je voorwaarden, je salarisadministratie, welke medewerkers al fietsen naar het werk. Met ons portaal heb je geen papierwinkel meer of last van vertraging.

Hellorider heeft een geheel digitaal proces opgezet voor zowel werkgever als werknemer. Hierin gaat de medewerkers akkoord met alle voorwaarden van jullie fietslease plan. Geen papierwinkel meer of vertraging. Je wordt als werkgever helemaal op de hoogte gehouden door ons systeem tot aan de verwerking in de salarisadministratie.

Door een bijtelling van 7% mag je medewerker de fiets onbeperkt in zijn vrije tijd gebruiken. Deze bijtelling trek je van het salaris af waardoor er belastingvoordeel ontstaat. Omdat je bij ons least is de fiets ter beschikking gesteld met een voordelige koopoptie aan het einde van de leaseperiode. Als je het slim regelt kan je het vakantiegeld en pensioen gewoon behouden. 

De medewerker moet altijd een bijtelling van 7% betalen. Anders dan bij het oude fietsplan op basis van koop, verstrek je de fiets niet. Je stelt de fiets namelijk ter beschikking. De fiets wordt gedurende de looptijd geen eigendom van de werknemer of werkgever. Wel wordt er aan het einde van de looptijd de mogelijkheid geboden om de fiets over te nemen. Is er een gedeelte dat door de medewerker wordt betaald, dan verlaag je het loon van de medewerker. Je kan het vakantiegeld behouden en ook het pensioen, als je dit slim regelt.

Dat mag zeker. Veel bedrijven kiezen ervoor om een werkgeversbijdrage te doen om het verlies te compenseren. Of laten het belastingvoordeel terugvloeien door dit als bijdrage aan de werknemers te geven. En natuurlijk kan je medewerker de dagen dat hij niet met de fiets komt gewoon declareren.

Ja dat mag in combinatie met een leasefiets. Over de dagen/ kilometers dat de medewerker naar het werk komt met eigen vervoer of OV kan je een onbelaste kilometervergoeding of reisvergoeding geven. Wil je de medewerkers compenseren voor een eventueel verlies, bijvoorbeeld het verlies herinvesteren waardoor de medewerker minder uit zijn brutoloon hoeft bij te dragen.

Het beleid dat je opneemt in het fietsleasecontract mag je zelf bepalen. De medewerker kan bijvoorbeeld de resterende termijnen moeten betalen. Of de fiets kan overgezet worden naar

een nieuwe of andere medewerker. Of de fiets meenemen naar een ander bedrijf. Hierdoor blijven de kosten zo laag mogelijk en gaat iedereen tevreden naar huis.

De medewerker gaat akkoord met jullie voorwaarden als werkgever. Wij stellen hier een concept fietsleaseregeling voor ter beschikking. Hierin staan ook de regels omtrent het opzeggen van een fietsleasecontract. Het beleid dat je opneemt in het fietsleasecontract mag je zelf bepalen, betaalt de medewerker een gedeelte van de resterende termijnen of niet. De medewerker kan de fiets ook meenemen naar een nieuwe werkgever of overzetten naar een collega binnen het bedrijf. Hierdoor is het risico op kosten zo klein mogelijk. 

Nee, als een leasecontract voortijdig wordt beëindigd kan de fiets ingeleverd worden bij de aangesloten Hellorider dealer. Of de fiets kan overgenomen worden.

Zonder kosten een fietsplan

Je kan al een fietsplan aanbieden zonder bijdrage te doen als werkgever. De meeste werkgevers herinvesteren dan wel het voordeel dat ze hebben over de werkgeverspremies en geven het BTW voordeel door. Het is vaak al mogelijk om 25 Euro kostenneutraal te investeren. Vraag de Hellorider leaseadviseur voor meer informatie hierover.

Koppel het fietsplan aan bedrijfsdoelstellingen.

Heb je een vitaliteitsbeleid, dan past het fietsplan daar perfect in. Veel bedrijven maken een extra bijdrage vrij of laten medewerkers het vitaliteitsbudget inzetten voor het fietsplan. Wil je echt onderscheiden als werkgever, maak dan het fietsplan aantrekkelijker door extra te investeren

Niet in de vrije ruimte van de WKR

Door de bijtelling, het ter beschikking stellen van de fiets (de fiets wordt geen eigendom van werkgever en werknemer gedurende de looptijd) en het juist inrichten in de salarisadministratie geheel buiten de WKR. Ook eventuele werkgeversbijdragen vallen erbuiten.

Fiscaal voordeel

Als de medewerker een gedeelte van het leasebedrag betaalt uit het brutoloon, dan heeft de medewerker een bruto netto voordeel over dit bedrag. 

Verplichten voor woon-werk verkeer

De meeste werkgevers laten het vrij aan de medewerker of de fiets voor woon-werk verkeer gebruikt kan worden. Dit was namelijk ook zo in het oude fietsplan. Wel moet er een bijtelling betaald worden van 7% voor het privé voordeel.

Onbelaste reiskostenvergoeding

Over de dagen dat de leasefiets gebruikt wordt voor woon-werk verkeer, mag je geen onbelaste vergoeding geven. Over dagen met ander vervoer natuurlijk wel. Wil je ook over de dagen dat de leasefiets gebruikt wordt een kilometervergoeding geven. Dat kan! Vraag de Hellorider leaseadviseur voor meer informatie hierover.

Implementatie met weinig administratie

Het Hellorider platform helpt om digitaal alles in te richten. Wij helpen je gedurende het proces met concept documentatie en voorbeelden, om zo snel en efficiënt een fietsplan op te zetten. Koppel je salarisadministratie snel aan ons platform. Binnen een dag is het mogelijk om te starten.

Optimalisatie

Je kan het fietsplan bij ons helemaal optimaliseren. Maak verschillende leasecategorieën met verschillende werkgeversbijdragen en regel het zo dat het geen verlies op pensioen, bonus of vakantiegeld heeft. Wij gaan samen met jou door de mogelijkheden heen om zo het best passende fietsplan te realiseren.

  • Alle kosten van onderhoud, van accu tot slijtage delen worden door ons betaald.
  • Geen onverwachte kosten.
  • Diefstal en schadeverzekering inclusief met zeer beperkt eigen risico in heel Europa
  • Pechhulp voor onderweg van de ANWB, 24/7
  • Koop de fiets aan het einde van de looptijd voor circa 15%
  • Looptijd van 36 maanden

Eigenlijk iedereen. Wil je talent aantrekken? Dan wordt het fietsplan ook vaak aangeboden aan medewerkers met een bepaalde tijd contract. Hebben ze al een leaseauto? De leasefiets mag hiernaast worden aangeboden. Kortom, iedereen kan in aanmerking komen.

Je medewerker least een fiets en gaat uit dienst. Bij ons blijf je nooit met een leasefiets zitten. Je kan altijd het leasecontract beëindigen. Zonder kosten als een andere medewerker de fiets overneemt of dat de nieuwe werkgever het contract overneemt. Wil je de voortijdige beëindiging fee door je medewerker laten betalen, of op basis van het soort vertrek of door de tijd heen. Alle voorbeelden hebben wij voor je beschikbaar. 

Vrijheid voor medewerkers

Laat je medewerkers de fiets kiezen die bij ze past. Geen beperking voor privé gebruik. Je stelt vooraf de voorwaarden in.

Vrij van kosten

Wil je een fietsplan aanbieden als werkgever, maar dan zonder extra kosten, dan kan bij ons. Natuurlijk is ons platform ook kostenvrij.

Vrij van administratie

Administratie, daar houdt (bijna) niemand van. Wij bieden daar de digitale oplossing voor. En lastige dingen, die hebben wij geautomatiseerd, voor werknemer en werkgever.

Vrij van de WKR

Je kan een fiets leasen zonder dat je dit in de vrije ruimte van de WKR moet zetten. Dus geen concurrentie met je teamuitjes en kerstpakketten! Wij regelen alles voor je zodat je handelt volgens de regelgeving.