Lachend op de fiets

Hellorider voor de werknemer

Ik heb een leasefiets bij mijn leasemaatschappij via Hellorider

Ben je al een rider?

Neem dan contact op met onze HelloBot die je verder zal helpen. Houd je framenummer alvast bij de hand!

Algemene vragen?

Voor antwoorden op vragen kun je terecht op de vragen pagina van jouw leasemaatschappij.


Ik heb nog geen leasefiets maar zou graag een fiets leasen via mijn werkgever en wil kans maken op een voucher van 100 euro

Er zijn veel argumenten waarom de leasefiets een aantrekkelijke optie is voor het woon-werkverkeer. De argumenten hebben wij onderaan deze pagina voor jou op een rijtje gezet. Wil jij dat jouw werkgever ook fietslease stimuleert? Is er al interesse en is er hulp nodig bij de implementatie? Laat het ons weten en wij zullen jou en jouw werkgever hier bij helpen!

Geef nu je werkgever op en als je helpt met het activeren van je werkgever voor fietslease maak je direct kans op een voucher van 100 euro!

Let op! Om hiervoor in aanmerking te komen dient je werkgever wel minstens 50 werknemers in dienst te hebben.

Voordelen fietslease voor de werknemer

Vrijwel altijd voordeliger dan privé fietslease

Elektrische fiets naast je auto

Elke 3 jaar een nieuwe fiets

Niet bezweet op je werk komen

Geen financiële verrassingen

Fietsen einde contract voor interessante prijs

Hoe ver kan je eigenlijk fietsen met een e-bike?

Sneak preview van het Hellorider assortiment bekijken?

  • QWIC urban leasen

Bereken hier de baten en kosten voor fietslease

De argumenten vóór fietslease op een rijtje

File- & parkeerproblemen en het OV vermijden
Het fileleed kan al flink worden verminderd door een paar dagen per week op de fiets en uit de auto te stappen. Je weet ook altijd precies hoe lang je reis naar kantoor en naar huis duurt en ondervindt geen irriaties van opstoppingen en het zoeken naar een parkeerplek. OV-NL denkt hard na over de toekomst van reizen in de 1,5 meter maatschappij. Het is een zeer moeilijke puzzel omdat veel mensen op het zelfde moment van A naar B willen volgens ON-NL directeur Pedro Peter. “Het lijkt erop dat de ‘coronacapaciteit’ (om de juiste afstand in het OV te kunnen waarborgen) op 20% ligt van de gewone capaciteit vóór het coronavirus”.

Fietslease financieel aantrekkelijk
Eén van de voordelen van fietslease is dat je geen hoge aanschaf kosten hebt doordat je gespreid (per maand) kan betalen. Dit kan er voor zorgen dat je de mooie en goede fiets die je uit de auto of het OV trekt kunt rijden. Via je werkgever heb je verder ook nog een fiscaal voordeel doordat je werkgever BTW kan aftrekken tot een bedrag van €749. Daarnaast kan extra fiscaal voordeel worden behaald bij verrekening van het leasebedrag met je brutoloon (totaal ca. 35% voordeel). Een bijdrage van je werkgever zou de kosten nog verder kunnen verlagen. Verder bespaar je op brandstof, OV en /of auto kosten. Met full-operational fietslease hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten op service of verzekering. 

Fietsen is goed voor je gezondheid
Fietsen is goed voor je gezondheid en kan zelfs een belangrijke bijdragen leveren aan het voorkomen van ziekten. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je regelmatig op de fiets stapt (al bij een half uur fietsen per dag!), je gemiddeld 1,3 dagen minder ziek bent per jaar en je 20% minder kans hebt op diabetes. Daarnaast zorgt de beweging er voor dat je kunt onstpannen op je weg naar kantoor en op je weg van kantoor naar huis zodat stress wordt verminderd.

Steentje bijdragen aan het klimaat
De fiets voor woon-werk verkeer is uitermate geschikt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en hiermee je steentje bij te dragen aan het klimaat. Uit onderzoek van de Fietsersbond met hulp van het Milieu- en Natuurplanbureau en onderzoekbsbureau CE blijkt dat meer dan 6% van jaarlijkse CO2 uitstoot van al het verkeer wordt veroorzaakt door korte autoritjes. Verder ook leuk om te weten: een maand fietsen in plaats van met de auto naar het werk bespaart net zoveel CO2 als een boom in een jaar opneemt. Doe je mee?

Ik mag nu een fiets leasen maar hoe werkt dat

Je ontvangt van je werkgevers leasemaatschappij een mail waarmee je in een beveiligde omgeving een fiets kan uitzoeken. Selecteer je favoriete fiets en kies vervolgens je dealer uit om de fiets uit te leveren! Zo simpel is het.