Everyday Freedom

Fietslease en vrije keuze voor alle fietsen

Fietslease zonder gedoe, beoordeeld door onze riders met een 9.1

Fiets van de zaak

Hellorider is er voor iedereen

Hellorider voor werknemers

 • Bespaar geld en verspreid de kosten voor je gloednieuwe fiets! Word fit terwijl je wel tot 40% bespaart
 • Kies uit alle A label merken bij een van onze dealers
 • Kies eenvoudig bij een van onze dealers of online je fiets uit
 • Landelijk dekkend dealernetwerk, altijd service en onderhoud dichtbij
 • Alle A-label fietsmerken van Gazelle tot Stromer tot een VanMoof
 • Elk type fiets, van E-bike tot stadfiets, van bakfiets tot vouwfiets

 

Iedere fiets, ieder merk, voor iedere prijs
Ga naar ons landelijk dealer netwerk of bestel online

Kies wat jou uitkomt, waar het jou uitkomt en wanneer het jou uitkomt. Bij Hellorider nemen we het gedoe van je over zodat jij op zorgeloos met de wind in je haren kan fietsen met ons all-in pakket. Ook leuk: je kan je leasefiets ook onbeperkt privé gebruiken.

Welke fiets je ook zoekt...

Je least het bij Hellorider. Hier een selectie van de merken waar onze fietsendealers mee werken.

*De leaseprijzen zijn gebaseerd op netto leaseprijzen inclusief bijtelling en een bruto maandsalaris van 3500 euro. Je kan natuurlijk ook een andere fiets dan hierboven kiezen!

Vrijheid in fietskeuze
Elke fiets, elk merk, elke prijs. Of je nu gaat voor een super-de-luxe e-bike waar je altijd al van gedroomd hebt of je kiest voor een de ultieme wind-in-de-haren ervaring met een racemonster. Bij Hellorider heb je vrije keuze van fiets.

Vrijheid van kilometers
Rij zoveel je wilt, zover je wilt. Want met het nieuwe fietsplan kun je je nieuwe fiets ook onbeperkt privé gebruiken. Geen kilometers tellen, geen administratie bijhouden, gewoon Everyday Freedom en genieten op je droomfiets.

Start met leasen in twee stappen

1

Meld je werkgever aan

Klik dan hier om het Leasepakket voor je werkgever te downloaden en stuur het door naar je werkgever. Je werkgever meldt zich aan!

2

Kies je fiets

Kies je fiets uit bij één van de aangesloten dealers of kies de fiets volledig online uit.

Een fiets leasen is voor zowel de werkgever als de werknemer interessant. Hellorider en haar partners zijn in staat om voor iedere werkgever een passend fietsplan in te richten. Alvast een inschatting krijgen wat de kosten ongeveer zullen zijn? Bereken het hiernaast! Wij slaan de gegevens niet op.

Deze calculator is gebaseerd op de laatst gepubliceerde belastinginformatie van het Ministerie van Financiën. Als basis wordt het inkomstenbelastingjaar 2021 gebruikt, Hellorider staat niet in voor toekomstige wijzigingen in het belastingstelsel. Deze berekening is daardoor indicatief en kan in enkele gevallen afwijken van het uiteindelijke te betalen bedrag.

Van Batavus tot Stromer

Wij werken met deze merken

Hellorider werkt alleen met A-merken die zich ruimschoots hebben bewezen

Wat werkgevers over Hellorider zeggen

Vrijheid door altijd pechhulp
Blijf fietsen met onze all-in pechhulp. Waar je ook bent. Want met ons landelijk dealernetwerk zit er altijd wel een lokale dealer bij jou in de buurt. En door onze samenwerking met de ANWB is pechhulp altijd dichtbij.

Jouw partner in fietslease

Advies, implementatie en ondersteuning

Wij helpen jou om de juiste fiets te leasen of via één van onze aangesloten dealers.

Fietslease met gemak

Ontmoet het team van Hellorider

Veel gestelde vragen over fiets lease

Het leasen van een fiets werkt precies hetzelfde als het leasen van een auto. Totale ontzorging en alles wordt geregeld door jouw voorkeursdealer. Bij Hellorider geniet je van een full-service lease propositie zodat je altijd gegarandeerd bent van onderhoud, reparaties en zelfs pech onderweg overal in Nederland.

De bijtelling wordt berekend over de fiscale waarde van de fiets. De bijtelling is een percentage van 7% dat van de fiscale waarde van de fiets bij het brutoloon van een werknemer moet opgeteld worden. Geen zorgen op de Hellorider portalen kan je meteen per fiets inzien wat de bijtelling wordt. Of kijk op onze lease calculator.

Alle reparaties en onderhoud zijn verwerkt in het leasetarief. In totaal zijn er drie onderhoudsbeurten tijdens de gehele leaseperiode zodat je altijd zeker weet dat je zonder zorgen op de leasefiets kan. Daarnaast worden alle reparaties die plaatsvinden tijdens het leasecontract vergoed. Je zit dus niet vast aan een limiet voor de reparaties die nodig zijn tijdens de gehele leaseperiode.

Met ons all-in pakket hoef je nergens meer naar om te kijken. Onderhoud, verzekeringen, pechhulp onderweg. You name it. Jij de superfiets, wij het het gedoe. Dat is Hellorider.

Wij bieden een zorgeloos pakket aan waarin het onderhoud voor slijtage delen tot de accu gedekt is. Geen risico dus op onverwachte hoge kosten. Altijd zit er ook een verzekering bij voor diefstal en schade met een zeer beperkt eigen risico. Ook onderweg word je fiets gemaakt door de ANWB, lukt dat niet dan word je naar een locatie van je voorkeur gebracht.

Wij werken samen met alle A label fietsmerken in Nederland. Kom je een goed merk tegen dat wij nog niet kennen, laat het ons weten, dan beoordelen wij die. Ook alle soorten fietsen en types kan je bij ons leasen, van E-bakfiets tot stadsfiets, van speed pedelec tot vouwfiets.

Kijk op onze dealerlocator waar jouw dichtstbijzijnde dealer zit en welke merken je waar kan vinden. Of kies voor het gemak van online. Wil je een vanMoof? Een Veloretti? Een Cowboy? Ze worden zo bij je thuis geleverd en onderhouden. 

Via onze dealerlocator kan je zien waar je welke merken kan vinden. Wij werken ook samen met online merken (zoals VanMoof, Veloretti en Cowboy). Deze worden thuis geleverd en geserviced.

De belastingdienst heeft bepaald dat jij bij het zakelijk leasen van een fiets, een privé voordeel hebt. Dit wordt belast door 7% van de waarde van de fiets bij te tellen op je salaris.

Een fiets van 2400 euro heeft dus een jaarlijkse bijtelling van 168 euro. Deel je dit door 12, dan heb je de maandelijkse bruto bijtelling die jouw werkgever op je salaris bijtelt. Hier hoef je zelf niets voor te doen. De bijtelling zal leiden tot een extra belasting van ongeveer 4-6 euro netto per maand.

Nee, je krijgt geen BKR registratie bij het leasen van een fiets via je werkgever. De leasefiets wordt namelijk ter beschikking gesteld aan jou door de werkgever.

Op het moment dat jij als medewerker nog iets moet betalen van de maandelijkse leasekosten, dan mag je dat doen uit je brutoloon. Omdat je dit uit je brutoloon betaalt, dan daalt je loon. Hierdoor betaal je minder belasting. Daarom heb je een voordeel ten hoogte van je belastingschijf en loopt je voordeel als snel op tot wel 40% ten opzichte van het zelf aanschaffen.

 • Alle kosten voor onderhoud. Van slijtage tot accu – geen verborgen kosten.
 • Al je verzekeringen. Zoals schade en diefstal – binnen Europa met een zeer laag eigen risico voor je leasefiets.
 • 24/7 pechhulp van de ANWB. Nooit meer stilstaan langs de weg.
 • Een koopoptie aan het einde van de leaseperiode voor nog maar circa 15% van de nieuwprijs.

Bereken hier je voordeel.

Je hoeft de fiets niet per se voor woon-werk verkeer te gebruiken
Onbeperkt privégebruik is toegestaan, ook voor gezinsleden
Bespaar al snel 40% tov het zelf kopen van een fiets 
Geen hoge onverwachte kosten, onderhoud en verzekering zit in erin
Geen BKR registratie. Het leasecontract staat op naam van je werkgever.
Je betaalt een bijtelling van 7% over de nieuwwaarde van de fiets. Hiervoor mag je de fiets ook privé gebruiken

Wij werken met zowel online merken als merken die via de dealer geleverd worden. Online merken worden thuis geleverd en geserviced. Merken die je via de dealer uitkiest worden bij de dealer geserviced. Via ons online bestelportal of met de pincode naar de dealer heb je binnen 1 dag je fiets in huis.

Het leasen van een fiets goedkoper dan het zelf kopen van een fiets. Dit met en zonder een werkgeversbijdrage doordat je de maandelijkse leasekosten uit je loon betaalt. Ook kan je aan de eind van de looptijd de fiets optioneel overnemen. Dan betaal je in feite je fiets fiscaal vriendelijk af en heb je tegelijkertijd ook voordeel over het onderhoud, verzekering en pechhulp. Bereken hier je voordeel.

In de meeste gevallen laat de werkgever dit aan jou over. Wij bieden alle A label fietsen aan. Je kan ook uit elk type fiets kiezen. Speed pedelecs, E-bikes, E-bakfietsen tot vouwfiets. Soms beperkt je werkgever wel de hoogte van de waarde die je kan uitkiezen. Dit staat in de uitnodiging die je krijgt.

Je krijgt geen BKR registratie omdat de fiets op naam van je werkgever staat. Heb je pech onderweg, dan heb je recht op pechhulp van de ANWB. De fiets is ook verzekerd. Is die gestolen, kies dan een nieuwe uit. Wel moet je dan aangifte doen en ons de 2 originele sleutels opsturen.  Fiets zorgeloos met de wind in je haren onbeperkt privé of naar je werk!

 1. Je krijgt van je werkgever een uitnodiging met daarin een pincode
 2. De pincode geef je aan de aangesloten Hellorider dealer 
 3. De dealer voert je fiets in het Hellorider platform
 4. Jij gaat akkoord met de digitale voorwaarden
 5. Zodra je werkgever akkoord gaat kan je naar de dealer om je fiets op te halen
 6. Je krijgt van ons een bericht over service, onderhoud, de verzekering en pechhulp

Calculeer eenvoudig in onze calculator wat je netto kosten zijn en wat jij voor een voordeel jij hebt.