Hellorider zakelijk lease

Elektrische fiets leasen met 7% bijtelling

Fietslease aanbieden aan je personeel zonder extra kosten en als goedkope mobiliteitsoplossing?
Vraag nu meer informatie aan

Voor eenmanszaken zijn er interessante fiscale regelingen met betrekking tot aanschaf waardoor fietslease in de regel minder interessant gevonden wordt. Wij slaan je gegevens op en nemen na ongeveer een week eenmalig contact met je op.

Waarom fietslease?

Bijdragen aan MVO beleid en minder ziekteverzuim

Aantrekkelijke werkgevers en meer tevreden werknemers

Gezond op de fiets en vitaliteit van werknemers verhogen

Geen extra kosten, buiten de WKR fietslease en levert bruto-netto voordeel op

Waarom Hellorider?

Hellorider maakt het dagelijkse woon-werkverkeer groener en gezonder. Hellorider zet werknemers in Nederland op een leasefiets van de zaak en regelt alles wat daarbij komt kijken. Fietslease is mogelijk zonder extra kosten.

Autoriteit

Begeleiding bij implementatie en verificatie van fiscale mogelijk voor fietslease

Integrator

Salaris administratie en ritten fietsregistratie mogelijk via partners

Techbedrijf

Online bestelplatform voor werknemers en mobiliteitsbeleid mogelijk

Onafhankelijk

Fietslease afnemen bij eigen leasemaatschappij en samenwerkingen met fietsmerken

Zit je partner er niet bij? Neem dan met ons contact op en ontvang meer informatie

Hoe werkt fietslease met Hellorider?

  1. Als werkgever ga je een overeenkomst aan met één van de lease partners van Hellorider
  2. Werknemers geven aan of ze geïnteresseerd zijn in fietslease
  3. De lease partner voegt de werknemers toe in het portaal
  4. Werknemers krijgen een unieke uitnodiging
  5. Werknemer kiest zijn fiets en voorkeursdealer uit en begint met fietslease!

Andere voordelen van fietslease

  • Alle medewerkers gezond op de fiets
  • Verhoging productiviteit van alle werknemers
  • Aantrekkelijke werkgever voor sollicitanten door het aanbieden van fietslease
  • Gezonde mentale welzijn leidt tot meer creativiteit bij werknemers

Een greep uit het Hellorider fietslease assortiment

Urban rider

QWIC leasen

Vanaf €49 p/m
QWIC Premium i MN7

Long distance rider

Giant leasen

Vanaf €84 p/m
Giant Anytour

Family rider

Cortina leasen

Vanaf €90 p/m
Cortina E-Common Family

Performance rider

Trek leasen

Vanaf €99 p/m
Trek Allant+ 7

Speed rider

Stromer leasen

Vanaf €150 p/m
Stromer ST3

Benieuwd naar de rest van ons fietslease assortiment?

Hoeveel kan jij besparen door fietslease te implementeren?

Meer informatie ontvangen?

Veel gestelde vragen over elektrische fiets leasen

Hoe werkt elektrische fiets lease?

Het leasen van een elektrische fiets werkt precies hetzelfde als het leasen van een auto. Totale ontzorging en alles wordt geregeld door jouw voorkeursdealer. Bij Hellorider geniet je van een full-service lease propositie zodat je altijd gegarandeerd bent van onderhoud, reparaties en zelfs pech onderweg overal in Nederland.

Is het leasen van een elektrische fiets aantrekkelijk voor mijn werknemers?

Het is zeker goed om voor je werknemers elektrische fietslease aan te bieden. Jij bepaalt als werkgever ook wat je zelf wilt vergoeden of wat je werknemers betalen. Bereken de voordelen voor het aanbieden van een elektrische fiets op de calculator van Hellorider.

Hoe werkt de bijtelling bij het leasen van een elektrische fiets?

De bijtelling wordt berekend over de fiscale waarde van de fiets. De bijtelling is een percentage van 7% dat van de fiscale waarde van de fiets bij het brutoloon van een werknemer moet opgeteld worden. Geen zorgen op de Hellorider portalen kan je meteen per fiets inzien wat de bijtelling wordt. Of kijk op onze lease calculator

Wie betaalt de bijtelling bij het leasen van een e-bike?

De werknemer betaalt de bijtelling. De bijtelling komt neer op enkele euro’s per maand. Dit verscheelt natuurlijk wel per e-bike en de fiscale waarde van de elektrische fiets.

Is het financieel aantrekkelijk om als werkgever fietslease aan te bieden?

Het is zeker aantrekkelijk om als werkgever fietsen te leasen. Je kan namelijk bezuinigen op parkeerkosten en natuurlijk ook je werknemers gezond de deur uit laten gaan. Daarnaast kan je natuurlijk ook je werknemers het volledige bedrag laten betalen. Hierdoor kan je als werkgever wel profiteren van het belastingvoordeel maar zit je niet met de maandelijkse kosten, die worden dan betaald door je werknemers.

Wat is erin 2020 verandert met elektrische fiets leasen?

Sinds 1 januari 2020 geldt er een bijtelling op fietsen. De bijtelling zorgt ervoor dat je de elektrische fiets ook privé kan gebruiken. Voor 2020 moest je namelijk zelf het aantal kilometers bijhouden waarmee je privé reed op je elektrische lease fiets. Hiervoor moest je dan geld betalen aan je werkgever. Nu hoeft dat gelukkig allemaal niet meer en is het verrekend in de bijtelling van 7%.

Moet ik nog steeds bijtelling betalen als de fiets van de zaak wordt overgedragen naar een collega?

Indien de fiets van de zaak wordt overgedragen naar een andere collega dan moet je nog steeds de bijtelling betalen over de fiscale waarde van de fiets. De fiscale waarde verandert niet.

Worden er ook accessoires meegenomen voor het bepalen van de fiscale waarde van de elektrische fiets?

Alleen accessoires die echt horen bij de elektrische fiets worden meegenomen (en die deel uitmaken van de consumentenadviesprijs). Denk hierbij aan een accu upgrade. Een kettingslot of een speed pedelec helm wordt bijvoorbeeld niet meegenomen voor het berekenen van de fiscale waarde van de fiets.

Hoe zit het met de reiskostenvergoeding?

Je mag als werkgever nog steeds onbelast 19 cent per kilometer aan je werknemers geven, indien het aangetoond kan worden dat er op die dag gebruik werd gemaakt van een ander vervoersmiddel dan de elektrische lease fiets.

Per wanneer moet de bijtelling betaald worden voor de elektrische fiets?

De bijtelling gaat in vanaf het moment dat je de elektrische fiets least. Indien je de elektrische fiets in bijvoorbeeld de maand april van je werkgever hebt ontvangen om te gebruiken voor woon-werk verkeer dan betaal je vanaf april de bijtelling voor fietslease.

Hoe zit het met de bijtelling van de leasefiets als je ook al een leaseauto hebt?

De bijtelling voor de leaseauto en de leasefiets hebben niks met elkaar te maken. Als je naast je auto ook een fiets aan het leasen bent dan betaal je voor beide de bijtelling. Dit geldt natuurlijk alleen als je ook de auto privé gebruikt.

Is de bijtelling voor elektrische fiets leasen hoger voor je werknemers als zij een salarisverhoging krijgen?

De bijtelling is afhankelijk van welke schaal de werknemers zich in bevinden. Vanaf 2020 zijn er twee belastingschijven. Afhankelijk van de belastingschijf waar je werknemers in zitten is de bijtelling hoger of lager.

Kan ik naast een auto ook een elektrische fiets leasen?

Dit is zeker mogelijk. Informeer bij een van de aangesloten leasemaatschappijen van Hellorider naar de mogelijkheden. Met zakelijk fietslease kan je makkelijk alles in een mobiliteitsbudget verwerken. Ideaal dus!

Geldt de nieuwe regeling ook voor speed pedelecs?

De nieuwe fiets regeling geldt ook voor speed pedelecs. Voor een speed pedelec betaal je dan ook 7% bijtelling over de fiscale waarde van de fiets. Een speed pedelec is een high speed elektrische fiets die maar liefst snelheden haalt van 45 km/h. Hiermee ben je in amper tijd op je kantoor!

Zijn de kilometers die ik maak met de elektrische fiets voor woon-werk verkeer privé of zakelijk?

Alle afstanden die je aflegt ten behoeve van woon-werk verkeer zijn zakelijke kilometers. Als de elektrische fiets door je werkgever ter beschikking wordt gesteld dan krijg je voor de dagen dat je met de elektrische fiets naar het werk gaat geen kilometer vergoeding meer. Uiteraard kan de werkgever de lagere kosten aan kilometervergoeding gebruiken om dit fiets lease te faciliteren voor je werknemers. Als je met een privé fiets naar je werk gaat dan krijg je wel een kilometervergoeding. Daarnaast geldt natuurlijk dat je wel een kilometervergoeding krijgt voor de dagen dat je niet met je elektrische leasefiets naar werk gaat.

Hoe werkt het met de bijtelling van elektrische deelfietsen?

Als je als werkgever je werknemers de mogelijkheid geeft om gebruik te maken van een deelfiets dan hoeven zij geen bijtelling te betalen als het gebruik wordt voor zakelijk gebruik. Als de deelfietsen ook voor woon-werk door je werknemers worden gebruikt dan geldt de bijtelling wel.

Kunnen mijn werknemers vrijstelling krijgen voor de bijtelling?

Werknemers kunnen geen vrijstelling krijgen voor de bijtelling. Het is wel mogelijk dat de werknemers geen bijtelling hoeven te betalen als de eigen bijdrage van de werknemers hoger is dan de bijtelling.

Wanneer stopt de bijtelling voor mijn elektrische fiets?

Als je je elektrische fiets die je least via je werkgever voor woon-werk verkeer gebruikt en je stopt het leasecontract in bijvoorbeeld de maand april dan hoef je vanaf dat moment ook geen bijtelling meer te betalen. De bijtelling stopt niet als je je zelf bedenkt dat je de fiets in de maand april niet meer privé gaat gebruiken. Als je de elektrische fiets dan alleen gaat gebruiken voor zakelijke doeleinden maar nog wel voor woon-werk verkeer dan geldt nog wel de bijtelling. Stel dat je de elektrische fiets niet meer gebruikt voor woon-werk verkeer maar alleen voor zakelijk gebruik dan hoef je niet de bijtelling meer te betalen, dan zou je natuurlijk ook de elektrische fiets op je werkplek moeten neerzetten.

Hoe zit het met de bijtelling als ik naast mijn elektrische fiets lease ook een elektrische auto lease?

Als je een elektrische lease fiets en een elektrische lease auto hebt dan moet je voor beide voertuigen nog wel bijtelling betalen. De elektrische voertuigen staan namelijk los van elkaar voor de belastingdienst. Daarnaast is de bijtelling voor de elektrische 7% en voor de elektrische auto 8%. De bijtelling voor de elektrische auto is 8% tot een cap van 45.000 euro over het restant bedrag daarboven betaal je 22% bijtelling.

Kan ik naast mijn elektrische fiets ook een kaart voor het openbaar vervoer blijven houden?

Dit kan zeker. Het verscheelt per werkgever of ze dit blijven verschaffen. In principe kan het natuurlijk onder een mobiliteitsbudget vallen, naast een OV kaart ook een elektrische fiets geven aan je werknemers past natuurlijk goed binnen het mobiliteitsbudget.

Is er een limiet op het aantal privé kilometers dat je mag rijden op een elektrische fiets?

Nee er geldt geen limiet op het aantal privé kilometers dat je mag rijden op een elektrische fiets. Het is altijd een vast bedrag van 7% bijtelling. De forfait van 7% en het bedrag wat je daadwerkelijk betaalt als werknemer is wel afhankelijk van je belastingschijf. In 2020 zijn er twee belastingschijven namelijk (37.35% en 49.50%). Per 2021 verandert de eerste belastingschijf naar 37.10%, dit zal dus ook ten goede komen van de bijtelling die je maandelijks betaalt voor het gebruik van je elektrische leasefiets.

Hoe zit het met de vergoeding voor onderhoud en reparaties in het maandelijkse leaseprijs?

Ja alle reparaties en onderhoud zijn verwerkt in het leasetarief. In totaal zijn er drie onderhoudsbeurten tijdens de gehele leaseperiode zodat je altijd zeker weet dat je zonder zorgen op de leasefiets kan. Daarnaast worden alle reparaties die plaatsvinden tijdens het leasecontract vergoed. Je zit dus niet vast aan een limiet voor de reparaties die nodig zijn tijdens de gehele leaseperiode.

Hoe zit het met de verzekering voor de leasefietsen?

Alle leasefietsen zijn verzekerd door Unigarant. De verzekering voor elektrische fietsen is dekkend voor schade en diefstal. De verzekering voor de speed pedelec (high speed elektrische fiets) is dekkend voor WA verzekering, schade en diefstal. Je kan dus volledig zorgeloos op de leasefiets stappen. Daarnaast zit er ook een pech onderweg verzekering in het leasetarief. De pech onderweg service wordt gefaciliteerd door de ANWB.

Kunnen mijn werknemers de elektrische fiets overnemen aan het einde van het lease contract?

Dit is zeker mogelijk. Aan het eind van het lease contract wordt er een voorstel aan de werknemer gedaan om de elektrische fiets over te nemen. De werknemer heeft altijd de vrije keuze om de elektrische fiets over te nemen aan het einde van het lease contract. Het kan aantrekkelijk zijn om de elektrische fiets over te nemen. Als werknemer weet jij natuurlijk hoe de elektrische fiets functioneert en je hebt er zelf natuurlijk jaren plezier van gehad!

Kan je de kosten voor het opladen van een elektrische lease fiets voor je werknemers vergoeden?

De accu van de elektrische fiets kan je thuis opladen in een normaal stopcontact. De kosten hiervoor worden verwerkt door je energie provider samen met alle andere elektrische maandelijkse kosten. Het is daarom lastig om een vergoeding te geven aan je werknemers om de elektrische fiets thuis op te laden. Je kan natuurlijk als werkgever wel elektrische laadpalen op het kantoor installeren zodat je werknemers de elektrische lease fietsen daar kunnen opladen. Hierdoor kan je toch je werknemers tegemoet komen om de kosten voor het opladen van je elektrische lease fiets te vergoeden aan je werknemers.

Kan je als werkgever de BTW van de maandelijkse leasekosten aftrekken?

Ja dit kan zeker. Tot een maximaal bedrag van EUR 749 inclusief BTW kan je als werkgever het volledige leasetarief aftrekken van de BTW. Het bedrag wat dan afgetrokken mag worden op de leaseprijs is dan (21/121*EUR 749) maximaal EUR 130. Hierdoor ben je als werkgever ook gunstig uit en bevorder je ook nog eens elektrische fiets lease voor je werknemers. Op deze manier profiteren jij en je werknemers van fietslease!