Everyday Freedom

Hello fiets van de zaak

Bied binnen no-time een passend fiets van de zaak aan voor je personeel!

Fiets van de zaak

Hellorider is er voor iedereen

Fiets van de zaak

Een fiets van de zaak is niet iets nieuws. Toch is het momenteel populairder dan ooit om een fiets te leasen. Tegenwoordig doet iedereen zijn best om CO2 uitstoot tegen te gaan. Hiervoor is op de fiets naar het werk gaan een goede oplossing. Wie wil er nou niet, wanneer het kan, lekker naar het werk toe fietsen? Als werkgever scoor je natuurlijk ook punten wanneer je je personeel op een flitsende fiets naar het werk laat komen. Ook scheelt het fietsen naar het werk enorm veel parkeerruimte. Fietsen zijn uiteraard veel makkelijker te parkeren in de drukke stad dan een auto. Bovendien is het ook nog eens erg gezond en vele male voordeliger dan het leasen van een auto. Een win-win situatie dus.

Welke fiets je ook zoekt...

Je least het bij Hellorider. Hier een selectie van de merken waar onze fietsendealers mee werken.

*De leaseprijzen zijn gebaseerd op netto leaseprijzen en de hoogste belastingschijf en exclusief de bijtelling. Je kan natuurlijk ook een andere fiets dan hierboven kiezen!

Het gemak van een fietsplan

Met het fietsplan kies je uit allerlei verschillende soorten A-merk fietsen zonder dat het je veel geld kost. Denk hierbij aan modellen van Sparta, Giant en Batavus. Werknemers kunnen zelf uitkiezen welke fiets ze graag willen leasen waardoor ze altijd de perfecte match kunnen vinden. Doordat er gespreid wordt betaald kan je al een fiets leasen voor een paar tientjes per maand. Vele male voordeliger dan het leasen van een auto dus! We bieden een full-service lease aan, hierdoor ben je altijd gegarandeerd van onderhoud, reparaties en zelfs pech onderweg in heel Nederland. Als werknemer heb je zelf nog recht op reiskostenvergoeding als er aangetoond kan worden dat er op die dag met een ander vervoersmiddel is gereisd.

Van Batavus tot Stromer

Wij werken met deze merken

Hellorider werkt alleen met A-merken die zich ruimschoots hebben bewezen

Elektrische fiets van de zaak

Jouw partner in fietslease

Voordelen fiets van de zaak

Een fiets van de zaak heeft erg veel voordelen. Zo stoot het minder CO2 uit dan wanneer je met de auto naar het werk gaat en is het ook nog eens vele male voordeliger voor zowel de werkgever en de werknemer wanneer je een fiets leaset. Het kan tot wel 40% schelen ten opzichte van het kopen van een fiets, en de fiets is ook nog eens privé te gebruiken. Ook staat de fiets los van de werkkostenregeling wat inhoudt dat hij niet van andere extra dingen zoals het kerstpakket wordt afgetrokken. De kosten van het leasen van een fiets zijn gemakkelijk te berekenen doormiddel van onze calculator. Je kan hiermee kijken hoeveel je werkgever per maand betaald aan lease voor welke fiets je dan maar ook wil. Met een druk op de knop kun je al binnen 1 dag op een mooie elektrische fiets zitten en de blits maken op je werk.

Voor werkgevers is het leasen van een fiets ook erg aantrekkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is een goede fietslease regeling aanbieden aan je werknemer. Daarmee helpen we je. Fietsen naar het werk zorgt voor een gezonde, gelukkige en productievere werkvloer. Welke werkgever wil dat nou niet?

Een e-bike leasen is voor zowel de werkgever als de werknemer interessant. Hellorider en haar partners zijn in staat om voor iedere werkgever een passend fietsplan in te richten. Alvast een inschatting krijgen wat de kosten ongeveer zullen zijn? Bereken het hiernaast!

Deze calculator is gebaseerd op de laatst gepubliceerde belastinginformatie van het Ministerie van Financiën. Als basis wordt het inkomstenbelastingjaar 2021 gebruikt, Hellorider staat niet in voor toekomstige wijzigingen in het belastingstelsel. Deze berekening is daardoor indicatief en kan in enkele gevallen afwijken van het uiteindelijke te betalen bedrag.

Kleine aanpassing, grote impact
Zet je duurzaamheidsplan in de tweede versnelling met een fietsplan, want fietsende werknemers schelen een heleboel CO2 uitstoot. En daarnaast ben je met een zakelijke leasefiets een stap dichterbij een gezonder, gelukkiger en productievere werkvloer.

Fiets van de zaak vrouw

Jouw partner in fietslease

Fiets van de zaak overnemen

Aan het einde van je lease is het zelfs mogelijk om de fiets over te nemen. Er wordt dan een voorstel aan de werknemer gedaan om de elektrische fiets over te nemen. Als werknemer ben je dan al helemaal gewend aan de fiets en weet je precies hoe die functioneert. Erg aantrekkelijk dus om de fiets dan over te nemen. Natuurlijk is dit niet verplicht en heeft de werknemer altijd een vrije keuze om de fiets wel of niet over te nemen. Het is handig om voor een leasepartner te kiezen die de mogelijkheid biedt om de fiets over te nemen voor de restwaarde die de fiets dan nog heeft. Vaak krijg je een paar maanden van tevoren al bericht wat de overnamesom wordt of de overnamesom is van tevoren al opgenomen in het contract.

Nieuwe fietslease regeling

Per 1 januari 2020 is het makkelijker geworden een fiets te leasen. De werkgever hoeft namelijk niet meer alle kosten te betalen zoals verzekering en servicekosten. Ook betaalden werknemers belasting over elke kilometer die privé werd afgelegd. Nu betaalt de werknemer 7% bijtelling van de aanschafwaarde van de zakelijke leasefiets. Dit is vergelijkbaar met het leasen van een auto, maar in tegelstelling tot een auto lease en de voorgaande regeling hoef je nu bij de fietslease géén kilometers te tellen en is de fiets ook privé te gebruiken. Hoe handig is dat?

Bakfiets van de zaak

DGA en ZZP leasen

Naast werknemers is het ook mogelijk om een leasefiets aan te bieden aan een DGA. Er gelden dan dezelfde regelingen als bij het leasen van een fiets voor een werknemer. Zelfs ZZP’ers hebben nu de mogelijkheid om een fiets te leasen. Bij een fiets die je zakelijk koopt ben je verplicht 10% van ritten voor woon-werkverkeer te gebruiken en te registreren. Denk hierbij aan het fietsen naar een klant of naar het station. Met het leasen van de fiets krijg je te maken met de 7% bijtelling. Een fiets leasen als ZZP’er heeft vooral veel voordelen voor de portemonnee. Zeker als je net begint is het leasen van een auto vaak erg duur. Het leasen van een fiets is hiervoor een goede oplossing.

Fiets van de zaak WKR-regeling​

Een groot voordeel van het leasen van een fiets is dat het niet valt onder de WKR. Dat houdt in dat de fiets niet wordt afgetrokken van andere extra’s zoals het kerstpakket. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker om als werknemer en als werkgever een fiets te leasen. Omdat het leasecontract vaak een lange looptijd heeft kan je een e-bike al leasen voor een paar tientjes per maand. Het is dus mogelijk een fiets voor een goedkope prijs te leasen zonder dat dit effect heeft op andere extra’s. Wie wil er nou geen fiets meer leasen. Wanneer een werknemer eerder het bedrijf verlaat terwijl zijn leasecontract nog loopt kan je het contract afkopen. We rekenen een vast percentage voor het overnemen van het contract. Hierdoor kom je niet voor onverwachte verassingen te staan.

Persoonlijke dashboard

Het gemak van online je fietslease regelen is dat het overal en altijd kan. Wanneer je een fiets geleased hebt krijg je zelf een online gepersonaliseerd dashboard waarop je maandelijkse reportage krijgt van jouw loonadministratie en van andere fietsende medewerkers. Alles is dus gemakkelijk te vinden op een plek. Ook is er altijd wel een lokale dealer in de buurt die bij problemen voor je klaar staat. Ben je ook enthousiast geworden om te gaan fietsen? Meld je dan snel aan!

Marjolein

Business Development

Ciska

Finance & Control

Zij verbeteren Hellorider dagelijks

De gezichten achter ons succes

Bestellen, ophalen, fietsen

Wat werkgevers over Hellorider zeggen

Veel gestelde vragen over elektrische fiets leasen

Het leasen van een elektrische fiets werkt precies hetzelfde als het leasen van een auto. Totale ontzorging en alles wordt geregeld door jouw voorkeursdealer. Bij Hellorider geniet je van een full-service lease propositie zodat je altijd gegarandeerd bent van onderhoud, reparaties en zelfs pech onderweg overal in Nederland.

Het is zeker goed om voor je werknemers elektrische fietslease aan te bieden. Jij bepaalt als werkgever ook wat je zelf wilt vergoeden of wat je werknemers betalen. Dit kan je makkelijk instellen in het portaal van Hellorider. 

Je mag als werkgever nog steeds onbelast 19 cent per kilometer aan je werknemers geven, indien het aangetoond kan worden dat er op die dag gebruik werd gemaakt van een ander vervoersmiddel dan de elektrische lease fiets.

Werknemers kunnen geen vrijstelling krijgen voor de bijtelling. Het is wel mogelijk dat de werknemers geen bijtelling hoeven te betalen als de eigen bijdrage van de werknemers hoger is dan de bijtelling.

Dit is zeker mogelijk. Aan het eind van het lease contract wordt er een voorstel aan de werknemer gedaan om de elektrische fiets over te nemen. De werknemer heeft altijd de vrije keuze om de elektrische fiets over te nemen aan het einde van het lease contract. Het kan aantrekkelijk zijn om de elektrische fiets over te nemen. Als werknemer weet jij natuurlijk hoe de elektrische fiets functioneert en je hebt er zelf natuurlijk jaren plezier van gehad!

Nee fietslease kan volledig buiten de werkkostenregeling plaatsvinden. Daarom is het zo aantrekkelijk voor werkgevers om fietslease aan te bieden.