Everyday Freedom

Maak kennis met het Fietsplan van Hellorider

Fietsplan

Hellorider is er voor iedereen

Fietsplan van Hellorider

Met het fietsplan van Hellorider kun je makkelijk fietslease aanbieden aan je personeel. De maandelijkse netto kosten worden bepaald door de leaseprijs en hoeveel er bijgedragen wordt door jou als werkgever en de werknemer. Hellorider helpt je bij het eenvoudig berekenen van de voordelen van het fietsplan.

Welke fiets je ook zoekt...

Je least het bij Hellorider. Hier een selectie van de merken waar onze fietsendealers mee werken.

*De leaseprijzen zijn gebaseerd op netto leaseprijzen en de hoogste belastingschijf en exclusief de bijtelling. Je kan natuurlijk ook een andere fiets dan hierboven kiezen!

Voordelen leasefiets

Voor het leasen van een fiets met het fietsplan van Hellorider hangen alleen maar voordelen. Het is namelijk een mogelijkheid om gezond te blijven wanneer je een hele dag op kantoor zit. Ook is het een erg duurzame keuze. Fietsen naar je werk is namelijk beter voor het milieu omdat je geen CO2 uitstoot! Je draagt dus ook nog eens je steentje bij aan een duurzame invulling van het mobiliteitsbeleid. Bovendien is het leasen van een fiets tot wel 40% goedkoper dan het kopen van een fiets en is de fiets óók nog eens privé te gebruiken. Ook naast het werk om heb je dus nog plezier van je fiets. Een leasefiets valt daarnaast ook niet onder de werkkostenregeling (WKR) en kan volledig kostenneutraal aangeboden worden. Niet gek dus dat een leasefiets de meest gevraagde secundaire arbeidvoorwaarde is in Nederland!

Van Batavus tot Stromer

Wij werken met deze merken

Hellorider werkt alleen met A-merken die zich ruimschoots hebben bewezen

Fietsplan man

Jouw partner in fietslease

Belasting voordeel van een fietsplan

Het leasen van een fiets is niet alleen goed voor het milieu, maar het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Met maar liefs 7% bijtelling op de aanschafwaarde en doordat het verrekend wordt via het brutosalaris, bespaar je tot wel 40% ten opzichte van het kopen van een nieuwe fiets! Uiteraard hangt dit voordeel af van het salaris van de werknemer en de bijdrage van de werkgever.

Een e-bike leasen is voor zowel de werkgever als de werknemer interessant. Hellorider en haar partners zijn in staat om voor iedere werkgever een passend fietsplan in te richten. Alvast een inschatting krijgen wat de kosten ongeveer zullen zijn? Bereken het hiernaast!

Deze calculator is gebaseerd op de laatst gepubliceerde belastinginformatie van het Ministerie van Financiën. Als basis wordt het inkomstenbelastingjaar 2021 gebruikt, Hellorider staat niet in voor toekomstige wijzigingen in het belastingstelsel. Deze berekening is daardoor indicatief en kan in enkele gevallen afwijken van het uiteindelijke te betalen bedrag.

Kleine aanpassing, grote impact
Zet je duurzaamheidsplan in de tweede versnelling met een fietsplan, want fietsende werknemers schelen een heleboel CO2 uitstoot. En daarnaast ben je met een zakelijke leasefiets een stap dichterbij een gezonder, gelukkiger en productievere werkvloer.

Fietsplan vrouw

Jouw partner in fietslease

Voorwaarden leasefiets

Als werkgever heb je veel profijt van het aanbieden van een fietsplan aan je werknemers. In het portaal van Hellorider is makkelijk in te stellen hoeveel je zelf wilt vergoeden en wat je werknemers betalen. Hierdoor weet je altijd precies wat je per maand kwijt ben aan een leasefiets. Bovendien straalt het naar het werk komen van je werknemers ook nog eens duurzaamheid uit. En wie houdt er nou niet van duurzaamheid?

WKR / Werkkostenregeling

Er is een nieuwe fietsregeling bijgekomen die aantrekkelijk is voor de werkkostenregeling (WKR). Een fietsplan valt tegenwoordig namelijk geheel buiten de werkkostenregeling. De fiets kan nu dus ook goedkoop geleased worden en heeft een bijtelling die aantrekkelijker is met dat van een auto. De bijtelling voor een fiets van de zaak bedraagt 7% van de consumentenprijs van de bedrijfsfiets. De werkgever heeft zelfs nog belasting voordeel door het aanbieden van een fiets. 

Bakfiets fietsplan

Hoe werkt het fietsplan?

Wij helpen je graag met het opstellen van een fietsleaseplan waar jij en je werknemers blij van worden. Wil je nog wat meer informatie ontvangen of heb je nog een vraag? Dat kan gewoon. Je ontvangt van ons een informatiebrochure met daarin uitleg en de voordelen over het fietsplan. Wanneer je hierna besluit als werkgever om het fietsplan aan je werknemers aan te bieden krijg je van ons een samenwerking. Deze kan je gemakkelijk digitaal ondertekenen. Als je dit hebt gedaan word je uitgenodigd tot het werkgeversportaal. Op het werkgeversportaal kun je werknemers uitnodigen voor het fietsplan. Zij kunnen vervolgens bij een bij Hellorider aangesloten dealer een fiets uitzoeken die bij hen past.

Fietsplan voorbeeld berekening

Even een rekenvoorbeeld. Stel de adviesprijs van de fiets volgens de fabrikant is 2008 euro, en de leaseprijs per maand is 70 euro. Het jaarsalaris is onder de 68.508 per jaar en de werkgever is bereid 40 euro per maand te betalen. De werknemer hoeft dan maar 23,22 euro per maand te betalen. De overige 6,78 euro valt onder de 7% bijtellingsregeling. Klinkt allemaal goed toch? Vraag vrijblijvend meer informatie aan of neem contact op! Wij helpen je graag verder.

Marjolein

Business Development

Ciska

Finance & Control

Zij verbeteren Hellorider dagelijks

De gezichten achter ons succes

Bestellen, ophalen, fietsen

Wat werkgevers over Hellorider zeggen

Veel gestelde vragen over elektrische fiets leasen

Het leasen van een elektrische fiets werkt precies hetzelfde als het leasen van een auto. Totale ontzorging en alles wordt geregeld door jouw voorkeursdealer. Bij Hellorider geniet je van een full-service lease propositie zodat je altijd gegarandeerd bent van onderhoud, reparaties en zelfs pech onderweg overal in Nederland.

Het is zeker goed om voor je werknemers elektrische fietslease aan te bieden. Jij bepaalt als werkgever ook wat je zelf wilt vergoeden of wat je werknemers betalen. Dit kan je makkelijk instellen in het portaal van Hellorider. 

Je mag als werkgever nog steeds onbelast 19 cent per kilometer aan je werknemers geven, indien het aangetoond kan worden dat er op die dag gebruik werd gemaakt van een ander vervoersmiddel dan de elektrische lease fiets.

Werknemers kunnen geen vrijstelling krijgen voor de bijtelling. Het is wel mogelijk dat de werknemers geen bijtelling hoeven te betalen als de eigen bijdrage van de werknemers hoger is dan de bijtelling.

Dit is zeker mogelijk. Aan het eind van het lease contract wordt er een voorstel aan de werknemer gedaan om de elektrische fiets over te nemen. De werknemer heeft altijd de vrije keuze om de elektrische fiets over te nemen aan het einde van het lease contract. Het kan aantrekkelijk zijn om de elektrische fiets over te nemen. Als werknemer weet jij natuurlijk hoe de elektrische fiets functioneert en je hebt er zelf natuurlijk jaren plezier van gehad!

Nee fietslease kan volledig buiten de werkkostenregeling plaatsvinden. Daarom is het zo aantrekkelijk voor werkgevers om fietslease aan te bieden.