Introductie

Gemeentes maken het steeds moeilijker om autokosten laag te houden. Je zal veel duurzame veranderingen zien in de grote steden. De randstad wordt milieuvriendelijker en maakt meer ruimte voor de fiets. Ook schiet de prijs van een parkeervergunning omhoog. Je wordt als werkgever misschien gevraagd om flexibeler te worden. Het is tijd om op andere manieren te reizen.  

In dit artikel laten we je zien waarom steeds minder aantrekkelijk wordt om een leaseauto te hebben. Ook lees je hoe je dit probleem goedkoop en duurzaam kan oplossen.

De parkeervergunning wordt duurder

Het coalitieakkoord van D66, GroenLinks en PvdA laat zien dat parkeren en een parkeervergunning je meer zullen kosten. Zo zijn de parkeervergunningen in Den Haag met 35% in prijs omhooggeschoten. Ook wordt parkeren in steden als Rotterdam, Utrecht en Arnhem steeds duurder.

Autorijden in Amsterdam verandert het meest. Je betaalt nu namelijk ook voor parkeren in drukke gebieden. Als de parkeerdruk 90% of hoger is, dan moet je betalen. De prijs van een tweede parkeervergunning is sinds 2020 ook met 68% omhoog gegaan.

Bespaar kosten met fietslease

Deze verandering maakt het voor je bedrijf interessant om andere opties te bekijken. Leaseauto’s zullen een stuk minder populair worden. Er is simpelweg geen ruimte meer in duurzame steden. Naar je werk met een leasefiets, wordt juist aantrekkelijker.

 Je hebt met fietslease geen parkeerkosten en je investeert ook in de gezondheid van je medewerkers. Zo is fietslease duurzaam, fietsen houd je actief en het verbetert mentale gezondheid. Bereken op onze werkgevers-calculator hoeveel jij bespaart als werkgever met fietslease. 

Meer informatie

Ontvang vrijblijvend de brochure