Je nieuwe fietsplan promoten? Hier zijn 6 tips

Fietsplan tips
Deel dit bericht
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Zo kom je erachter wat je werknemers willen als fietsplan

Wil je weten of er bij jouw bedrijf ook een wens is voor een fietsplan? Hint: het is een van de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij geven je een paar top fietsplan tips om erachter te komen of jouw medewerkers het liefst met de wind in haren naar het werk komen en hoe je de andere helft ook in het zadel kan krijgen.

Want door informatie te promoten, zoals het verzenden van e-mails, het plaatsen van posters en het uitreiken van flyers, hoe meer mensen horen over de gezondheidsvoordelen van fietsen en hoe het hun leven kan veranderen, des te groter de kans dat ze het willen proberen.

Zeg Hello tegen het makkelijkste fietsplan van Nederland. Hieronder de beste fietsplan tips!

Maak een speciale pagina op Intranet

Met een speciale pagina op je Intranet kun je in het kort uitleggen wat het fietsplan inhoudt, hoe het werkt (interne link) en een link naar onze website hellorider.com voor alle informatie die je medewerker zoekt.

Verwijs ze bijvoorbeeld naar ons artikel over de beste fietsen van dit moment: https://hellorider.com/fietstest-fietsplan/

En leg uit dat het fietsplan je fiscaal vriendelijke vriend is die je zo een korting van 30% oplevert ten opzichte van het kopen van een fiets. Daarnaast kan je verspreid betalen zonder enige rente en is die dure fiets eindelijk binnen je bereik.

Laat daarbij ook nog even in het kort de gezondheidsvoordelen laten en je hebt een compleet plaatje geschetst van alle voordelen van fietsen naar het werk.

We doen het even voor (copy/paste gerust op je Intranetpagina):

  • Het fietsen naar het werk zorgt voor minder stress (bekijk ook hier)
  • Fietsen naar het werk laat zo die laatste kilo’s verdwijnen
  • Fietsend naar het werk maakt je productiever en scherper
  • Fietsen naar het werk maakt je gelukkiger – het zorgt voor een boost in je feelgood-hormonen.

Het intranet is een prima plek om je fietsplan te promoten en je medewerkers te laten weten wat jij te bieden hebt als werkgever. Want een fietsplan in je secundaire voorwaarden-pakket is fantastisch, maar als niemand het weet dan blijft je parkeerplaats nog steeds vol staan met vervuilende auto’s gevuld met gestresste medewerkers.

Stuur een mail

93% procent van de mensen checkt zijn mail regelmatig. Meerdere keren per dag zelfs. Mail is daarom een goede manier om fietsen naar het werk een populariteitsboost te geven. Daarnaast praten mensen graag over de laatste nieuwtjes via de mail, dus bij de volgende koffiestop bij het luxe koffie-apparaat kan de fiets zomaar the talk of the day zijn. En bij het koffieapparaat hangt natuurlijk ook een poster over de zonzijde van het met de fiets naar het werk komen.

Je kan zelf een mail versturen of schrijf je in bij Hellorider en je ontvangt een compleet welkomstpakket van ons!

Goed voorbeeld, doet goed volgen

Senior leiders kunnen een enorme impact hebben op het geven van het goede voorbeeld als het gaat om gezonder gedrag. Door zelf naar het werk te fietsen en te praten over de gezondheidsvoordelen, kun je interesse wekken bij je werknemers en ze net over die streep trekken en op het zadel. Dit geldt met name voor kleinere bedrijven waarbij de lijnen korter zijn.

Daarnaast is fietsen naar het werk natuurlijk goed voor iedereen, vooral als je in een grote stad woont. Het vermindert de CO2 uitstoot en zorgt voor schonere lucht en daar profiteren we allemaal van.

Praat erover

Mond tot mond reclame is vaak een van de meest effectieve manieren om iets te promoten. Als medewerkers een collega fris en vol energie op het werk zien aankomen, die vol enthousiasme vertelt hoe fit en vrij hij zich voelt sinds hij de fileflauwtes heeft ingeruild voor de fantastische fiets, dan duurt het niet lang voor de volgende volgt en de volgende …

En het hoeft helemaal niet opvallend of ingewikkeld te zijn. Kom liever niet in de bangmakende lycrabroekjes, maar laat zien hoe makkelijk jij je laptop meeneemt op de fiets. En hoe je voorkomt dat je helemaal bezweet aankomt doordat je met het fietsplan een dure e-bike hebt uitgekozen.

Geef route-advies

‘The number one reason people give for not cycling is fear of traffic’.- schrijft  The Cycle Scheme UK.

Deze belemmering kun je weghalen door te vertellen over je eigen route of een rustige route waarvan je weet dat een collega hem altijd fietst. Routes door parken, langs weilanden of door rustige buurten zijn niet altijd even bekend. Daarom is het goed om ze onder de aandacht te brengen.

De Fietsersbond heeft hier ook een handige tool voor, waar je je route online uit kan stippelen. Je vindt de routeplanner hier

Sommige van je medewerkers zullen misschien nog steeds moeite hebben met verkeer of gewoon omdat ze niet gewend zijn om vaak te fietsen. Denk dan aan het geven van een fietscursus waarbij hun gevoel van veiligheid wordt vergroot.

Organiseer een demodag

Organiseer samen met Hellorider een demodag waarbij de mooiste fietsen in verschillende klassen worden uitgestald. Iedereen kan een rondje doen, zijn favoriet uitproberen en vragen stellen.

Dit is het perfecte moment om te laten zien dat je met een fietsplan voordelig voor elke fiets, elk merk, in elke prijs kan kiezen. Of het nu een Speed Pedelec van Stromer is of een elektrische bakfiets van Urban Arrow of je gaat gewoon voor de meest simpele van alle fietsen, de opoefiets. Met een fietsplan ben je sowieso voordeliger uit.

Laat zien dat jij de beste werkgever bent met een fietsplan. Door meer medewerkers voor de fiets te laten kiezen voor het woon-werkverkeer, heb je grotere kans dat je de beste werknemers vasthoudt, de productiviteit en werksfeer verbetert en de kansen op aanhoudende economische groei op de lange termijn vergroot. En het kost je niets (link naar kostenneutraal).

Klaar om je aan te melden? Registreer jouw bedrijf vandaag nog bij Hellorider.

Lees meer nieuwsberichten