5 dingen die iedere werkgever over het fietsplan moet weten

Carqon leasen
Deel dit bericht
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Het fietsplan: de ultieme gids voor werkgevers

Het huidige fietsplan maakt een zakelijke fiets leasen weer aantrekkelijk. Het is eenvoudig, voordelig en dit keer ook net zo voordelig voor jou als werkgever. En om het je nog makkelijker te maken hebben we de Ultieme Gids voor werkgevers gemaakt. Met alles wat jij moet weten over het fietsplan 2020.

Wat is het nieuwe fietsplan?

SInds 1 januari 2020 is het mogelijk voor een werknemer om een fiets te leasen via het werk waarbij er een percentage (7%) van de aanschafwaarde van de fiets bij het inkomen van de medewerker wordt opgeteld. In ruil hiervoor mag de (elektrische) fiets ook privé gebruikt worden. Een kanttekening is wel dat de medewerker geen reiskostenvergoeding krijgt op de dagen dat hij op de fiets stapt naar het werk.

Wat zijn de voordelen?

Fitte werknemers presteren beter – we weten allemaal dat bewegen gezond voor je is. Daarom is het ook niet verbazingwekkend dat onderzoek laat zien dat werknemers die fietsend naar het werk komen gezonder en fitter zijn en dit leidt er weer toe dat ze minder vaak ziek zijn en daarnaast ook productiever.

Je wordt werkgever van de maand –  een fietsplan is goed voor je imago, want je laat als werkgever je sociale verantwoording zien doordat je een milieuvriendelijke manier van transport stimuleert. En het bespaart natuurlijk jaarlijks een hoop CO2 uitstoot. Start je met fietslease en compenseer je je werknemers niet in fietslease dan maak je eigenlijk al winst!

Het kost je niets (werkgever) – dit is het geval indien je als werkgever besluit om geen werkgeversbijdrage te geven. Een werknemer bespaart zo 30% op de aanschaf van een nieuwe fiets en krijgt de mogelijkheid om verspreid te betalen waardoor hij niet in een keer een hoop geld hoeft uit te geven. Het is niet voor niets de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarde. Daarnaast mag de aanschaf van de fiets verrekend worden met het brutoloon door middel van een bijtelling van 7%. Zo ontstaat er voor beiden belastingvoordeel omdat je als werkgever bespaart op je sociale lasten, want je keert minder brutoloon uit. Over win-win gesproken. Dus je gaat geld verdienen op het moment dat je gaat starten.

Dacht je dat dit het was? Er zijn nog veel meer voordelen voor jou als werkgever voor het stimuleren van een zakelijke fiets leasen. We hebben er eerder een artikel over geschreven: 5 voordelen van het nieuwe fietsplan. 

Wie kan meedoen?

Ieder bedrijf, zowel klein als groot, kan een zakelijke leasefiets aanbieden. En hij kan iedere fiets aanbieden die er is. Hierdoor is er altijd wel een lokale dealer in de buurt van jouw werknemer. Bij het nieuwe fietsplan is het zelfs zo dat ook zzp’ers gebruik kunnen maken van deze regeling.

De voorwaarden kan je als werkgever zelf opstellen: wie neemt de kosten op zijn rekening? Doe jij dat als bedrijf? Je werknemer? Of doen jullie dat samen?

Wie regelt het?

Je kan als bedrijf zelf een fietsleaseplan regelen. Hiervoor moet je de voorwaarden opstellen waarin je onder andere aangeeft of je het volledige leasetarief betaalt, of liever een vast bedrag per maand of dat je juist de fietsregeling kostenneutraal wilt aanbieden. En vergeet niet dat je ook je werknemers wilt stimuleren om van deze regeling gebruik te maken.

Wil je al deze rompslomp niet? Regel je het liever met een druk op de knop? En zie je liever je werknemers zo snel mogelijk op de fiets? Laat dan Hellorider het werk voor je doen.

Dan hoef jij alleen nog maar Hello te zeggen tegen je tevreden werknemers terwijl ze voorbij fietsen met de wind in de haren .

Dit is wat Hellorider voor je doet:

  • Wij helpen zowel jou als je werknemer door fiscaal en praktisch advies en door jouw wensen in het fietsbeleid op te stellen.
  • Jij geeft jouw wensen en voorwaarden aan, wij stellen ze op.
  • Met een druk op de knop heb je binnen een dag  je werknemers op de fiets.
  • Alles online regelen.
  • En je krijgt een kant-en-klaar promotiepakket om je werknemers dat gevoel van vrijheid op de fiets te geven en ze fit achter hun bureau te zetten.

 

Ben je nu al overtuigd? Meld je dan hier aan.

Hoe kan ik mijn personeel op de fiets krijgen?

Wil jij ook werknemers die vol energie ‘s morgens binnenkomen? Hier zijn een paar tips om ze op weg te helpen:

  • die wilde haren die net in de wind hebben gewapperd moeten natuurlijk weer even in de plooi gebracht worden. Zorg er daarom voor dat er een (grote) spiegel aanwezig is.
  • Een werknemer heeft vaak meer kleding aan als hij op de fiets komt. Zorg er daarom ook voor dat er voldoende ruimte is om hun spullen op te hangen.
  • Misschien kun je ook kluisjes aanbieden om spullen in op te bergen.
  • Doe een challenge en beloon degene die (gedeeltelijk) op de fiets komen.

Wil je meer weten? Vraag nu ons leasepakket aan.

Lees meer nieuwsberichten