Alle veelgestelde vragen over het fietsplan voor de werkgever
Het huidige fietsplan maakt een zakelijke fiets leasen weer aantrekkelijk. Het is eenvoudig, voordelig en dit keer ook net zo voordelig voor jou als werkgever. En om het je nog makkelijker te maken hebben we alle veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Met alles wat jij als werkgever moet weten over het fietsplan 2021.
- wat kost een fietsplan de werkgever?
- wat zijn de voorwaarden bij een fietsplan?
- wie betaalt de fiets van de zaak?
- waarom zou ik een fiets van de zaak aanbieden?
Wat kost een fietsplan de werkgever?
Meedoen aan het fietsplan kost je niets. Je kan er zelfs voor kiezen om een fietsplan kostenneutraal aan te bieden. Hierbij geef je het belastingvoordeel dat jij krijgt als werkgever weer terug aan de werknemer. Hoe dit precies in zijn werk gaat lees je hier: In drie stappen een kostenneutraal fietsplan.
Eigenlijk levert een fietsplan jou als werkgever alleen maar iets op. Omdat de werknemer zijn leasefiets betaalt via zijn salaris en hierdoor dus maandelijks minder salaris uitbetaald krijgt, hoef jij als werkgever minder belasting te betalen. Dit is voordelig voor zowel jou als je werknemer. Wat zijn nog meer voordelen? Lees het hier.
Wie betaalt de fiets van de zaak?
Als je gebruik maakt van fietslease via Hellorider dan betaal je als werkgever niets. Hellorider regelt de fietsen via de aangesloten dealers die door heel Nederland zitten en het enige dat jij als werkgever hoeft te doen is je aanmelden, de rest regelen wij.
In ons digitale platform is alles overzichtelijk weergegeven en kan je altijd bij je gegevens. Samen stellen we de voorwaarden op die het best bij jouw bedrijf passen. En dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we je hierover goed informeren.
Je werknemers melden zich aan en kunnen bij een van onze dealers een fiets leasen. Dit kan online, via click & collect of gewoon door langs te gaan bij de dealer om de hoek. Het enige dat hij hoeft te doen is het fietsplan promoten onder je werknemers en de salarisadministratie bijhouden.
Wil je promotietips om zoveel mogelijk werknemers op de fiets te krijgen? Lees dan: Je nieuwe fietsplan promoten? Hier zijn 6 tips.
Wil je weten hoe je je fietsplan opneemt in je salarisadministratie? Lees dan: 5 top tips om je fietsplan in je personeelshandboek op te nemen
Wat zijn de voorwaarden van een fietsplan?
De voorwaarden voor het fietsplan stellen we samen met je op en komen in ons digitale platform te staan zodat je er altijd bij kan. Het is belangrijk om een aantal zaken van tevoren goed te overwegen, zoals: wat te doen bij vroegtijdige uitdiensttreding of wat is de werkgeversbijdrage?
Er zijn een aantal voorwaarden die je absoluut niet over het hoofd mag zien. Welke dit zijn lees je hier: Vergeet deze voorwaarden niet als je je fietsplan implementeert.
Het fietsplan en de belastingdienst: hoe zit het?
De overheid heeft het zo geregeld dat de fiets altijd gebruikt mag worden, ook (alleen) privé. In ruil hiervoor betaalt de werknemer een bijtelling van 7% via zijn salaris.
Stel een medewerker verdient een gemiddeld tot bovengemiddeld salaris. Het inkomstenbelastingpercentage zou dan 37,35% zijn. De nieuwe fiets kost zo’n 3000 euro. Je berekent dat als volgt: 3.000 x 7% = 210 euro. Deel dit bedrag door 12 maanden en vermenigvuldig het met 37,35%. Hij betaalt nu 7,15 euro per maand aan bijtelling voor zijn spiksplinternieuwe leasefiets.
Waarom zou ik een fiets van de zaak aanbieden?
Een fiets van de zaak aanbieden heeft enorm veel voordelen.
- Het helpt je om je bedrijfsdoelstellingen te behalen
- Je krijgt er gezonde en productieve werknemers voor terug
- Het kost je niets
- Je trekt de beste werknemers aan en houdt je toppers binnen
- Het scheelt parkeer- en andere kosten
- Je zet je beste duurzame beentje voor
Nog meer voordelen? Ja hoor, die zijn er. Lees dit artikel maar eens: Goeie deal: een fiets van de zaak leasen is altijd goedkoper dan er eentje kopen.
Ben je overtuigd en wil je zelf ook een fietsplan gaan implementeren? Hellorider helpt je. Wij hebben al heel veel bedrijven op weg heeft geholpen en alle routes van het leasen staan in onze bandensporen.
Meld je vandaag nog aan en we vertellen je alle in-en-outs van het fietsplan.