Met deze 3 tips wordt fietsen met je laptop een makkie
Hoe neem je een laptop mee op de fiets?
Je laptop veilig en comfortabel mee op de fiets, daar zeg je me iets. Er zijn nog een hoop mensen die de fiets laten staan en liever de auto pakken dan een laptop vervoeren op hun tweewieler. Maar dat hoeft helemaal niet.
Wat dacht je van al die duizenden studenten die hun laptops naar school en campus moeten verplaatsen. Als zij het kunnen, dan kan jij hem ook meenemen naar je werk.
Maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten om hem veilig en gemakkelijk op je fiets te vervoeren. Dit zijn ze:
Kleine laptop = kleine tas
En grote laptop = grote tas. Oftewel, denk bij het kopen van een tas aan het formaat. Als je tas te groot is zal je laptop gaan schuiven en bewegen in de tas waardoor hij beschadigd kan raken of zelfs kapot kan gaan – hoe dit gebeurt lees je later in dit artikel.
Maar een te kleine tas is natuurlijk ook niet goed, want dan past hij niet. Of je zal met enig geweld hem erin moeten krijgen waardoor hij nooit goed zit en te veel schokken krijgt tijdens het vervoeren.
Dus kijk eerst naar het maat laptop dat je hebt voordat je een tas aanschaft of neem anders je laptop gewoon mee naar de winkel.
Zet je laptop eerst helemaal uit
‘Ik zet hem altijd gewoon in slaapstand. Geen probleem.’
Toch wel. Dit kan je namelijk je harddisc kosten. Alleen als hij helemaal uit staat is zijn de koppen van je harddisc in veilige stand. In slaapstand moet dit ook het geval zijn, maar bij een flinke schok of onverwachte beweging kan hij toch uit slaapstand komen en kom je alsnog met een kapotte laptop aan.
Zet hem voor de veiligheid dus eerste helemaal uit voordat je hem meeneemt op de fiets.
Kies je tas
Er zijn eigenlijk maar twee manieren om je laptop te vervoeren: op je fiets of op jezelf. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur voor welke je kiest. We laten ze hier de revue passeren met uiteraard een paar tips om mee te nemen in je besluit.
Op je fiets
Als je hem op je fiets meeneemt dan heb je je handen helemaal vrij, geen last van een bungelende tas of misschien zweet op je rug. Eigenlijk heb je er geen omkijken naar. En in dit voordeel zit gelijk je valkuil.
Want achterop de fiets kun je hem ook minder in de gaten houden. Een fietstas, zeker een afpaktas (de naam zegt het al) is er zo af. En dus zo gestolen.
Om dit te voorkomen is het raadzaam om hem in een fietstas te doen die er niet zomaar af kan en die er niet uitziet alsof je laptop erin zit. De huidige laptop fietstas houdt hier rekening mee en kun je gerust veilig gebruiken.
Let bij het kopen van een laptop fietstas op deze twee dingen:
01). zorg dat je fietstas waterdicht is. Meestal staat dit wel aangegeven op de tas zelf, maar hou toch de volgende punten even in de gaten. De naden moeten waterdicht zijn gemaakt, dus ze zijn of geseald of afgedekt met een strook waterdichte stof.
02). En let op de sluiting. Kies het liefst voor een rolsluiting of een grote overlappende klep.
En extra: een paar reflectoren maken je nog veiliger op de weg. En nog een extraatje: een laptop compartiment in je fietstas zelf.
Er is een ding wat je in ieder geval NOOIT moet doen. En dat is je laptop op je bagagedrager binden. Hier ontvangt hij de meeste schokken en hij kan zelfs gaan glijden en voor je het weet bungelt hij erbij. En ook dan is hij makkelijk te stelen.
Op jezelf
Draag je liever je laptop op jezelf? Dan ben je niet de enige, de meeste mensen kiezen namelijk het liefste een rugzak om hun laptop op de fiets mee te nemen.
Wanneer je een schoudertas kiest dan bungelt hij er een beetje bij, komt hij misschien tegen je stuur of glijdt hij plotseling van je schouder af. Maar als je niet te ver van je werk woont dan kan dit best een optie zijn.
Is je woon- werkafstand langer, dan is een rugzak toch comfortabeler en zeker heel veilig. Je laptop vangt de minste klappen, niemand kan hem stelen en hij beweegt nauwelijks. Zorg wel voor een waterdichte rugtas uiteraard. En het liefst een met een laptop compartiment.
Kom je altijd keurig in pak op het werk, maar wil je toch die laptop achterop je rug hebben? Dan zijn er speciale outdoor rugzakken met rugventilatie. Dit zorgt ervoor dat je nauwelijks zweet.
Ik heb al een tas
Heb je al een tas waar je gewoon niet zonder kan, je trouwe vriend die je nooit in de steek laat. Dan hebben we hier een paar trucjes voor je om je computer alsnog veilig mee te nemen.
Schaf in ieder geval een laptophoes aan. Dit zorgt ervoor dat hij beschermd is in je tas, zowel tegen schokken maar ook tegen alle andere spullen die je meeneemt. Je laptop kan aardig beschadigen van rondslingerende boeken en botsende mappen.
En geef hem een regenpak. Doe er bijvoorbeeld een drysack omheen. Of een regenponcho die je nog hebt liggen of bescherm je rugzak zelf met een regenhoes.
Een laptop op de fiets: zo kan het ook
Welke tas je ook kiest er is er een die we je niet willen laten ontgaan. Dit is een rugzak en een powerbank ineen. De Solar Helio Backpack’s zijn namelijk zo uitgerust dat je niet alleen veilig je elektrische apparaten vervoert, maar je kan ze ook nog eens onderweg opladen met je rugzak zelf. Handig voor de zzp’er. En als je tussen klanten moet reizen.
Je kan prima veilig en comfortabel reizen met je laptop op de fiets. Als je hem op de juiste manier meeneemt zal hij geen last hebben van trillen en bonken en zul jij gewoon aangenaam en fris op je werk aankomen.
Is er nog geen fietsplan bij jou op het werk? Meld je dan vandaag nog aan. We hebben een prachtig pakket dat je zo aan je baas kan geven.
Misschien vind je dit ook interessant?