Je fiets van de zaak ook privé gebruiken? Ja dat kan!

Fiets van de zaak privé
Deel dit bericht
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Happy: je fiets van de zaak gebruik je ook (alleen) privé

“Ik heb toch helemaal geen fiets van de zaak nodig als ik(meestal) thuiswerk?” Misschien is je kantoor verhuisd naar de keukentafel en heb je je (mantel)pak ingeruild voor je huispak, maar dat betekent nog niet dat jij niets meer hebt aan een fietsplan. Want de fietsregeling 2021 komt met een heel bijzondere accessoire, namelijk: je mag de fiets van de zaak onbeperkt privé gebruiken.

Je mag fietsen zoveel je wilt, zover je wilt op de fiets die jij via je baas regelt. Denk nu niet gelijk: ga toch fietsen! Dit is niet het enige voordeeltje dat je krijgt. In dit blog laten we je zien dat:

  • je de fiets van de zaak ook (alleen) privé mag gebruiken
  • je uit alle fietsen mag kiezen
  • je een flinke korting krijgt
  • je voor een vast bedrag alles krijgt

Fiets zover je wilt, zoveel je wilt

Omdat je de fiets onbeperkt privé mag gebruiken ( en zelfs alleen privé als je dat wilt) betaal je een bijtelling van 7%. Dit betekent dat je baas 7% van de consumentenprijs van de fiets bij je brutosalaris optelt.

Je betaalt dus iedere maand een vast bedrag voor je fiets, via je salaris. Soms betaalt je baas nog een deel, maar dat bepaalt ieder bedrijf voor zich en zal je even aan de HR-afdeling moeten vragen.

Eigenlijk werkt het niet anders dan een auto leasen. In ruil voor de bijtelling mag je de fiets altijd gebruiken. Zoveel je wilt, zover je wilt. En het mooie is: je mag uit iedere fiets kiezen.

Fiets op welke fiets je maar wil

Misschien heb je altijd al stiekem gedroomd van een supersnelle Speed Pedelec van Stroomer of zou je eigenlijk je kinderen wel naar school willen brengen in een bakfiets van Urban Arrow. Of je bent nodig toe aan een nieuwe racefiets. Of je wilt nu eindelijk weleens gaan mountainbiken.

Het kan allemaal. Met de huidige fietsregeling en de service van Hellorider kun je iedere fiets kiezen die je maar wilt. De Stella Moreno werd bijvoorbeeld e-bike van het jaar.

Wil je de fiets gebruiken voor zowel privé als woon- werkverkeer? Dan is een e-bike leasen zeker aan te raden. In Nederland hebben we nog weleens windje tegen en dan wil je niet bezweet en met een knalrood hoofd van de inspanning op het werk aankomen. Dat is werken voordat je nog aan het werk moet.

Dan is een e-bike leasen een echte uitkomst. De trapondersteuning is als wind in de rug, maar dan onder je voeten. Je komt nog steeds relaxed en helemaal droog aan. Vraag aan je baas of hij een grote spiegel ophangt, want coupe storm is niet te verhelpen met windkracht 5.

Wil je weten wat de beste fietsen zijn? Hellorider zocht het uit voor je. Lees hier: De beste fietsen op een rijtje – lease ze met een fietsplan.

Fiets jezelf naar korting

Je nieuwe fiets is je fiscaal vriendelijke vriend, want de korting kan oplopen tot wel 35%. Zo wordt die dure fiets in ene wel bereikbaar.

Stel je koopt een fiets van 2500 euro en je verdient zo’n 3100 euro per maand, dan betaal je ongeveer 57 euro per maand voor je fiets. En bespaar je uiteindelijk bijna 1000 euro ten opzichte van kopen.

De totale korting hangt af van de hoogte van je inkomen en hoeveel je werkgever bijdraagt. Maar die korting, die krijg je sowieso. Wil je weten hoeveel? Bereken het met onze calculator.

Je blijft fietsen, dankzij ons all-in pakket

Pech onderweg? Geen probleem. Fiets gestolen? Regelen we voor je. Tegen een boom gereden? Schade zit in het pakket. De weg kwijt? Dat zul je toch zelf moeten googlen.

Maar de rest, dat doen wij. Want als je bij Hellorider bent aangesloten helpen we je altijd weer in het zadel dankzij ons all-in pakket.

Ga toch fietsen

Het enige dat je hoeft te doen is het fietslease-pakket downloaden en aan je baas te geven. Wij regelen de rest. Dan heb jij de voordelen, de fiets en de wind in de rug en vertel je baas dan gelijk dat hij er fitte en productieve werknemers voor terug krijgt. Een echte WIN-WIN dus.

Fietsen is heerlijk en heel gezond voor je. Dat wisten we natuurlijk stiekem al in Nederland fietsland. Dus of je nu die fiets van de zaak gebruikt om naar het werk te fietsen, je kinderen naar school te fietsen, over de dijken te racen of om naar de supermarkt te fietsen. Je krijgt altijd korting via het werk (ook als zzp’er)!

Dus maak je droomfiets waar en schrijf je vandaag nog in!

Lees meer nieuwsberichten