Voor alle HR-managers: zo simpel en snel is het nieuwe fietsplan 2021

Fietsplan 2021
Deel dit bericht
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Simpel, snel en voor niets. Zo kun je het nieuwe fietsplan 2021 omschrijven. Denk je erover om (weer) een zakelijke leasefiets aan te bieden? Past een fietsplan perfect bij je met HR-thema’s zoals: vitaliteit, duurzame inzetbaarheid of goed werkgeverschap? Ontdek dan nu hoe eenvoudig het nieuwe fietsplan is.

Dit is het oude fietsplan VS het nieuwe fietsplan 2021:

Binnen VS buiten de WKR

Het nieuwe fietsplan valt geheel buiten de WKR. Dat is mooi, want dat betekent geen concurrentie van kerstpakketten en andere extraatjes. Die leasefiets kun je daarom altijd aanbieden. Veel medewerkers zullen gaan voor een e-bike leasen, want ze zijn nogal prijzig in aanschaf.

En hier komt het mooie. Omdat de bijtelling maar 7% is met het nieuwe fietsplan (waar met het oude nog een flinke bijdrage geleverd moest worden) en omdat de looptijd van een contract tot 36 maanden is, kunnen je medewerkers nu al voor een paar tientjes per maand die gedroomde e-bike leasen.

Duurder VS flinke korting

Het nieuwe fietsplan is duurder? Hoe kom je daar nou bij. Het is juist goedkoper, omdat het maandelijkse leasebedrag volgens de bruto-netto methode verwerkt kan worden. En uitgesmeerd over 36 maanden betekent dit dat de nettokosten in de meeste gevallen goedkoper zijn dan zelf die fiets aanschaffen. Het levert al gauw zo’n 30% besparing op.

Administratie-stress VS met een druk op de knop

Het oude plan staat bekend om zijn administratie-rompslomp. Je moest je privégebruik bijhouden, want hij moest voor minstens 50% van de ritten gebruikt worden voor woon-werkverkeer, dan was er nog een maximale vergoeding en een eens in de drie jaar regeling.

Veel HR-afdelingen hebben de administratie-stress er nog flink in zitten. Maar dat hoeft helemaal niet. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de bijtelling en leaseprijs in de salarisadministratie verwerken. En je hebt met een druk op de knop je werknemers binnen een dag op de leasefiets. Hello leasefietsen, bye bye rompslomp.

Overgebleven fietsen VS overname van de fiets

Stel het is bye bye werknemer. Blijf je dan met die fiets zitten? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor: je spreekt van tevoren een overnamesom af, je werknemer neemt de fiets over als hij weggaat, je zet de fiets naar een andere medewerker over. Of je bedenkt zelf een creatieve manier binnen je eigen opgestelde voorwaarden. Want je biedt immers een fietsplan op maat aan.

De enige bagage waar je op moet letten met het nieuwe fietsplan zijn de reiskosten. Deze krijgt de medewerker niet vergoed op de dagen dat hij op de fiets naar het werk komt. Maar ook hier is een oplossing voor: je kan dit verlies kostenneutraal compenseren.

Nog even het oude VS het nieuwe fietsplan 2021 op een rijtje:

Oude fietsplanNieuwe fietsplan
administratie en rompslompmet een druk op de knop
veel regelsstel je eigen voorwaarden op
binnen de WKRbuiten de WKR
duurdertot wel 30% voordeel
maximum bedragook dure fietsen en e-bikes leasen
 een fietsplan op maat
 ook voor onbeperkt privegebruik
 ook mogelijk naast een lease-auto
 elke fiets, elk merk
 fiscaal vriendelijk

Dus waar wacht je nog op? Hijs je medewerkers in het e-zadel en bestel ons leasepakket!

Lees meer nieuwsberichten