Fiets leasen openbaar vervoer

Voordelen nieuwe fietsplan

Regelmatig krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen het alom bekende Nationale Fietsplan dat in 2015 in een nieuw jasje is gestoken met de introductie van de werkkostenregeling (WKR) en de nieuwe zakelijke fietsregeling welke in januari 2020 is geïntroduceerd.

Fietsplan sinds 2015 (WKR)

Sinds 2015 wordt een gedeelte van de vrije ruimte van de WKR bij veel werkgevers gebruikt voor het vergoeden of verstrekken van een fiets van de zaak. De werkgever mag een bedrag onbelast verstrekken of de werknemer mag de fiets uitruilen tegen, onder andere, het bruto looncomponent en verkrijgt hiermee een belastingvoordeel dat kan oplopen tot ca. 50% over een bedrag tot €749 inclusief BTW. Vaak wordt de fietsverzekering, kosten voor onderhoud en service door de werknemer zelf betaald.

De regeling is een aantrekkelijk voor fietsen die niet veel duurder zijn dan €1.000 (men ontvangt ten slotte geen belastingvoordeel over het bedrag boven de €749) en voor werknemers die een eenmalige financiële inhouding kunnen missen. Voor werkgevers is het vaak een nadelige regeling en lastig om fietsen naar het werk te kunnen stimuleren omdat het fietsplan ruimte van de WKR in beslag neemt waar ook personeelsfeestjes, de mobiele telefoon, bedrijfsfitness en eventuele verruiming van de €0,19 kilometervergoeding uit worden betaald.

Opkomst elektrische fiets, duurzaamheid en vitaliteit

De elektrische fiets is al een aantal jaren flink in opkomst. Belangrijke redenen hiervoor zijn onder andere de mogelijkheid om langere afstanden in dezelfde tijd af te kunnen leggen (zie hiervoor een recent artikel uit het FD), de behoefte aan meer beweging en sinds dit jaar is het voor forensen een goed alternatief voor het openbaar vervoer en verwacht wordt dat dit ook zal blijven in de toekomst.

Onder werknemers reist de vraag dan ook steeds vaker of een elektrische fiets aantrekkelijk aangeschaft kan worden via de werkgever en bij werkgevers of dit ook buiten de WKR kan worden gefaciliteerd. Daarnaast willen werkgevers haar steentje bijdragen aan verscheidene MVO doelstellingen (zoals gezondheid & welzijn en duurzaamheid) en tegelijkertijd kosten verlagen zoals hoge parkeerkosten. Hoe kunnen werkgevers aan bovenstaande wensen voldoen door op een eenvoudige manier fietsen naar het werk stimuleren voor een zo groot mogelijke doelgroep?

Zakelijke fietsregeling 2020 (buiten de WKR)

Het nieuwe zakelijke fietsplan lijkt veel op de bedrijfsauto regeling en geldt voor alle fietsen. De regeling is, en zeker ten opzichte van het oude fietsplan, extra aantrekkelijk voor elektrische fietsen en speed pedelecs. De basis van de regeling is eenvoudig: de werknemer betaalt 7% van de fiscale waarde van de fiets om deze naast het woon-werkverkeer ook privé te mogen gebruiken (dit gaat om enkele euro’s per maand) en betaalt een vast bedrag per maand uit het brutoloon. Hiermee heeft de werknemer ook een bruto-netto voordeel.

Wat zijn dan de grote voordelen voor werkgever en werknemer? Het fiscale voordeel is bij deze regeling niet beperkt tot een bedrag van €749 maar over de gehele fiscale waarde én over onderhoud, reparaties, pechhulp voor onderweg en de verzekering. Het fiscale voordeel kan door de werkgever buiten de WKR en kostenneutraal aangeboden worden aan werknemers. Steeds meer werkgevers bieden haar werkgevers naast het ter beschikking stellen van de fiets van de zaak een bonusregeling (al dan niet gefinancierd door kostenbesparing zoals een reductie van het aantal benodigde parkeerplaatsen) waardoor de werknemer voor een zeer gering bedrag een mooie elektrische fiets rijdt, zowel zakelijk als privé, volledig ontzorgd en zonder onverwachte hoge kosten.

Wil je meer weten over wat dit exact betekent voor de kosten voor werkgever en voor werknemers? Benieuwd naar de implementatie en wat benodigd is voor salarisadministratie?