Wilfred in Fietsland – Is die fietsmarkt echt zo anders?

Forens op de fiets
Deel dit bericht
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Onze collega Wilfred Kiekebelt heeft een achtergrond in de autolease wereld en is sinds 2020 actief in de fietswereld. Hij doet onafhankelijk verslag over zijn ervaringen in de fietsen wereld.

Nieuwe markt echt zo anders?

Als lease specialist ben ik in 2020 mijn horizon gaan verbreden door een overstap te maken naar de wereld van de fietsen. De fiscale regelgeving is behoorlijk veranderd voor fietsen en wel in het voordeel van fietslease. Met de ervaring van bijna 20 jaar lease zou ik toch van waarde kunnen zijn in een markt in wording. Hoe groot kan het verschil nou helemaal zijn?

Coming up

In de aankomende weken zal ik met regelmaat een artikel delen met daarin mijn bevindingen over de fietswereld. Ik bekijk dit daarbij met name met mijn autolease pet op. Of je nu HR manager, inkoper, fietser of autolease expert bent, velen van jullie in mijn netwerk zullen net als ik dit onderwerp benaderen vanuit dat referentiekader.

Onderwerpen waar ik over zal berichten zijn:

  • Fiets vs auto hoeveel en via wie?
  • De fietsindustrie vs. de auto-industrie
  • Techniek e-bike – waar kijk je naar?
  • Fiscale opzet van fietslease – wat zijn de verschillen met autolease?
  • Inkopen van fietslease – delete het woord auto uit je autolease tender of toch niet helemaal?

Wat mis je nog?

Mis je nu al zaken en wil je meer weten? Ben je het totaal oneens met mijn bevindingen? Laat het dan gerust even weten en ik kan nog andere onderwerpen voor je onderzoeken!

Tenslotte

Ondanks het feit dat ik verbonden ben aan Hellorider, het onafhankelijke zakelijk fietsleaseplatform voor leasemaatschappijen in Nederland, schrijf ik deze stukken op persoonlijke titel.

Lees meer nieuwsberichten