Hellorider helpt: al je vragen over het fietsplan beantwoord

Wat is een fietsplan nou eigenlijk? Is een fietsplan nog steeds zo ingewikkeld? En is het echt zo voordelig? Bij Hellorider snappen we dat je regelmatig vragen hebt. Het huidige fietsplan is ook heel anders (lees: veel eenvoudiger) dan het oude en je wilt nu eenmaal goed op de hoogte zijn voor je iets besluit.

Daarom hebben we de vragen die ons het meest gesteld worden voor je op een rijtje gezet. Dat scheelt je misschien weer een mailtje.

Wat is een fietsplan?

Je regelt een fiets van de zaak met een fietsplan. Via je werkgever kun je een fiets leasen met een korting van tenminste 35% procent. Als de werkgever bereid is mee te betalen aan de fietsregeling, via een werkgeversbijdrage, dan kan de korting nog hoger oplopen.

Hoe werkt het fietsplan?

Het fietsplan werkt met een bijtelling van 7% procent van de verkoopwaarde van de fiets. Dit bedrag wordt bij je salaris opgeteld en de leaseprijs wordt van je salaris afgehaald waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Dit is voordelig voor zowel de medewerker als de werkgever, beide betalen namelijk minder belasting. De werkgever kan er zelfs voor kiezen om het fietsplan kostenneutraal te maken. Hoe dat werkt lees je hier.

Hoe bereken je het belastingvoordeel van het fietsplan?

De fiets van de zaak is je fiscaal vriendelijke vriend, want je belastingvoordeel kan aardig oplopen.

Zo bereken je je voordeel:

  • Stap 1: Kijk in welke belastingschaal je valt met het bruto jaarinkomen.
  • Stap 2: Kijk wat je werkgever meebetaalt.
  • Stap 3: Bereken de leaseprijs via onze calculator.
  • Stap 4: Bereken 7% van de verkoopprijs.
  • Stap 5: Bekijk het netto bedrag. Bereken op onze calculator de leaseprijs.

Meestal kun je aan het einde van de leaseperiode de leasefiets overnemen voor een aantrekkelijke percentage van de aanschafwaarde. En dit levert honderden euro’s voordeel op. Wil je een rekenvoorbeeld zien? Lees dan dit artikel.

Waarom zou je een leasefiets willen?

Het antwoord is eigenlijk al gegeven. Het is gratis om eraan mee te doen, voor zowel werknemer als werkgever en het bespaart je honderden euro’s op een nieuwe fiets, plus je kan ook nog eens verspreid betalen. Zo wordt een dure fiets in ene wel bereikbaar. En de werkgever heeft weer een mooie en duurzame bonus om de beste werknemers mee aan te trekken.

Over de beste werknemers aantrekken en behouden gesproken? In dit artikel lees je nog meer tips hoe alleen jij de toppers uit de markt haalt.

Is een fietsplan hetzelfde als een fiets van de zaak?

Simpel gezegd, ja. Een fiets van de zaak regel je met een fietsplan of fietsregeling. Dit is een fiets die je via je werkgever leaset met fiscaal voordeel.

Fietsleasen: zakelijk of privé?

Je kan natuurlijk ook je fiets privé leasen, alleen loop je dan wel het belastingvoordeel mis. En dat zou toch zonde zijn. En bij Hellorider krijg je een full-servicepakket. Dat betekent dat je verzekering, pechhulp en onderhoud bij de prijs inbegrepen is. Dat is fietsen zonder gedoe. En daar houden we van. Heb je verder vragen over het fietsplan? Bekijk dan ook het leasepakket voor meer informatie!

Vraag de brochure aan voor meer informatie